Dragi membri ai Acțiunii Catolice,

Acțiunea Catolică „Sf. Iosif”, asemenea unei familii, propune tuturor membrilor ei un drum de creștere în credință, îndreptându-și cu precădere atenția față de cei mai mici membrii și simpatizanți ai ei, copiii. 

În acest sens, după ziua de formare a președinților parohiali, asociația propune, în data de 15 februarie 2020, o Zi de formare pentru animatorii și educatorii sectorului copii, activitate diecezană organizată la nivel zonal pentru a veni în sprijinul animatorilor, ajutându-i să își dezvolte competențe și abilități specifice de grup, în munca educativă cu copiii. Această activitate cu tema Reînnoiește, Unește, Trăiește și motoul „Încotro vei merge tu, voi merge şi eu.” (Rut 1,16) își propune să reamintească animatorilor misiunea încredințată lor și să conștientizeze impactul pe care îl lasă exemplul personal de trăire a credinței asupra vieții copiilor.

Locurile de desfășurare sunt:

– Parohia „Isus, Bunul Păstor” – Roman, pentru zonele Roman și Iași;
– Parohia „Sfânta Cruce” – Bacău, pentru zona Bacău.

Sunt așteptați să participe toți animatorii și educatorii sectorului copii. Înscrierea se face până la data de 13 februarie a.c. completând formularul online de aici. Participanții care nu au atins vârsta majoratului vor aduce acordul parental, completat și semnat, ce poate fi descărcat de aici.

Programul întâlnirii va fi următorul:

08.30 – Primirea participanților
09.00 – Rugăciunea de deschidere
09.20 – Activitate de cunoaștere – Acesta sunt eu!
10.00 – Moment formativ – Să o cunoaștem pe RUT (Reînnoiește, Unește, Trăiește)!
10.45 – Pauză
11.00 – Atelier de lucru – Influența și atitudinea
12:00 – Pregătirea sfintei Liturghii
12.30 – Sfânta Liturghie
13.30 – Prânzul
14.15 – Activitate interactivă – Pierdut pe mare
15.15 – Concluzii – Reînnoiți, pornim la drum!
15.30 – Rugăciunea de încheiere

Pentru mai multe informații pot fi contactați responsabilii zonali ai sectorului copii:

– zona Iași: Gherguț Ramona – tel. 0785595276
– zona Roman: Păuleț Ana-Maria – tel. 0784740163
– zona Bacău: Jitaru Silvia – tel. 0761847881

Duhul Sfânt să lumineze toate persoanele care se ocupă de formarea copiilor, pentru a se lăsa impulsionați de bucuria evanghelizării, punând în centrul activității lor educative Cuvântul lui Dumnezeu, însuflețind în inimile copiilor o prietenie fericită cu Isus și experiența de iubire fraternă, după cum afirma Sfântul Părinte Papa Francisc.

Vă așteptăm cu drag!

Cristina Mare,
președinte diecezan