Și în acest an, Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași propune tinerilor un itinerar spiritual individual pentru a trăi cu o mai mare profunzime timpul Adventului și al Crăciunului. O ancoră pentru inima mea este propunerea pe care echipa formativă o face tinerilor membri din întreaga dieceză și tuturor celor interesați să aibă grijă deosebită de pregătirea lor pentru primirea Pruncușorului.

Păstrând elemente din propunerile trecute, și de această dată materialul are o structură clară și ușor de parcurs. Acesta se deschide în fiecare zi cu Evanghelia zilei. Reflecția la textul biblic este realizată de un asistent spiritual. Îndemnul zilei adresat celui care a pornit la acest drum de pregătire este luat din Noul Testament, din Faptele Apostolilor și Scrisori. Itinerarul se încheie cu o rugăciune scrisă de un tânăr, pentru tineri.

Itinerarul este disponibil la această adresă: https://itinerar-advent2018.blogspot.com/

O noutate în acest an o reprezintă aplicația pentru mobil Itinerarii spirituale (deocamdată disponibilă doar în Magazinul Google) care dorește să aducă această propunere mai aproape de tineri și mai accesibilă. Astfel, cei care operează pe sistem Android pot descărca această aplicație (de aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=itinerarii.spirituale) și păstra la îndemână materialul pregătit special pentru ei. Informațiile apar zilnic, cu o seară înainte, putând fi consultate în aplicație la prima accesare. Pentru actualizare și o funcționare corespunzătoare, este necesară conexiunea la internet (Wi-Fi sau date mobile).