Luna decembrie este o lună a bucuriei, dar și a recunoștinței. Dorim să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care ni le-a oferit. Duminică, 9 decembrie, membrii Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași vor depune sau vor reînnoi adeziunea în cadrul sfintei Liturghii. Înainte de acest moment membrii sunt încurajați să participe la o zi de reculegere. Adeziunea la Acţiunea Catolică este o ocazie de a manifesta recunoştinţa pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu în viaţa proprie, dar în acelaşi timp, şi de a da mai multă valoare angajării şi implicării personale în asociaţie, în Biserică şi în societate.

Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași propune și în acest an copiilor și tinerilor un itinerariu spiritual de pregătire pentru Advent și sărbătoarea Crăciunului, specific fiecărui sector în parte. Mai multe informații găsiți pentru sectorul copii aici și pentru sectorul tineri aici.

Pentru timpul Adventului, vă invităm să susțineți activitatea Coșul carității. Ne alăturăm grijii Sfântului Părinte Papa Francisc față de cei săraci și invităm copiii, tinerii și adulții să se implice în acest proiect de suflet, la nivel parohial. În perioada 9–16 decembrie se pot colecta alimente neperisabile, dulciuri, hăinuțe, care apoi să fie împachetate în cutii de cadouri pentru a fi dăruite celor săraci și aflați în suferință. De multe ori, modul cum oferim un cadou este mult mai emoționant decât conținutul. Cadourile pot fi însoțite de felicitări cu urări de Crăciun. Copiii pot împodobi cutiile cu desene realizate de ei, pentru a aduce culoare darurilor și bucurie celor care le vor primi.

În documentul de aici puteți găsi câteva idei de fundraising.

Timpul sfânt al așteptării și al pregătirii pentru venirea Pruncului Isus să inunde inimile noastre cu pace, speranță și bucurie în Domnul!

Advent binecuvântat!

Cristina Mare,
președinte diecezan