Dragă prietene din Acţiunea Catolică,

A început numărătoarea inversă până la Adeziune. Ştiu că ţi-am spus de multe ori pe parcursul unui an asociativ: „Felicitări că ai ales Acţiunea Catolică!”, „Mă bucur că participi la activităţile propuse de Acţiunea Catolică”, „Îţi mulţumesc că faci parte din familia Acţiunii Catolice!”. Dar astăzi ţi le spun din nou cu mare bucurie, emoţie, apreciere şi recunoştinţă.

Tu ştii că ai o misiune nobilă! Tu ştii că ai o vocaţie care priveşte tocmai situaţia din mijlocul lumii! De fapt, credincioşii laici „sunt chemaţi de Dumnezeu, pentru ca, îndeplinindu-şi menirea proprie, călăuziţi de spiritul evangheliei, să contribuie dinăuntru, ca o plămadă, la sfinţirea lumii şi să-l arate astfel celorlalţi pe Cristos, mai ales prin mărturia vieţii lor, prin iradierea credinţei, speranţei şi iubirii lor” (1 Cor 7,24).

Adeziunea la Acţiunea Catolică este o ocazie de a manifesta recunoştinţa pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu în viaţa proprie, dar în acelaşi timp, şi de a da mai multă valoare angajării şi implicării personale în asociaţie, în Biserică şi în societate.

Te felicit că ai curajul să ieşi din anonimat!
Te felicit că te-ai ridicat de pe canapeaua comodităţii sau din fotoliul banalităţii şi al superficialităţii!
Te felicit că te implici voluntar, cu responsabilitate şi pasiune în viaţa comunităţii!
Astăzi îţi mulţumesc că înţelegi magia Acţiunii Catolice şi că faci parte din Universul AC!

Cristina Mare
președinte diecezan