În perioada 15-17 noiembrie la Mănăstirea Carmelitană de la Luncani a avut loc o sesiune de teambuilding pentru Consiliul Diecezan al Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași. Tema abordată a fost Omul nou și potrivit.

Am început această întâlnire cu sfânta Liturghie, unde ne-am rugat ca Dumnezeu să ne ajute în aceste zile să descoperim rolul nostru în cadrul Consiliului Diecezan și pentru ce am fost chemați la această misiune. Seara a continuat cu un moment de relaxare în care am vizionat un film ce ne-a îndrumat să conștientizăm cât de important este să ne păstrăm bunătatea, răbdarea și înțelegerea, chiar și atunci sau mai ales atunci când deținem o funcție de conducere.

Ne-am bucurat să-l avem în mijlocul nostru pe Vlad Ropotică, formator, care timp de o zi întreagă ne-a fost alături cu informații și provocări care ne-au ajutat să ne unim ca și echipă și să înțelegem mai bine scopul pe care îl avem fiecare de îndeplinit în acest an asociativ.

Fiind o echipă nouă am început cu un moment de cunoaștere, prin care am aflat: „Cine sunt eu prin ochii celorlalți?”. Am avut parte și de activități practice prin care am constatat că lipsa de comunicare creează mereu probleme și că atunci când nu-i ascultăm pe ceilalți riscăm să nu ne ducem la îndeplinire misiunea încredințată. Sesiunea de formare a continuat cu un joc ce a avut ca scop descoperirea liderului și de ce de multe ori ceilalți renunță la ideile lor, chiar dacă poate sunt mai bune. La capitolul „Motivație” am aflat că „De ce-ul” nostru trebuie să fie unul și același cu „De ce-ul” echipei și că Acțiunea Catolică trebuie să devină un mod de viață și nu doar o noțiune teoretică.

În ultima zi din această sesiune de teambuilding l-am avut în centru pe Dumnezeu, așa că am participat cu toții la sfânta Liturghie, iar apoi a urmat o întâlnire în care fiecare membru al consiliului a împărtășit opinii despre aceste zile, dar și sugestii pentru activitățile viitoare.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și ne-au ajutat să avem zile frumoase de creștere atât personală, cât și în spiritul echipei! Cu siguranță fiecare moment petrecut împreună ne-a ajutat să ne sudăm ca o familie, pentru a putea afirma în cele de urmă cu tărie că „Suntem o familie cu tine, o, Doamne!”.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Andreea Vințilă