În perioada 15-17 noiembrie la Mănăstirea Carmelitană de la Luncani a avut loc o sesiune de teambuilding pentru Consiliul Diecezan al Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași. Tema abordată a fost Omul nou și potrivit.

Am început această întâlnire cu sfânta Liturghie, unde ne-am rugat ca Dumnezeu să ne ajute în aceste zile să descoperim rolul nostru în cadrul Consiliului Diecezan și pentru ce am fost chemați la această misiune. Seara a continuat cu un moment de relaxare în care am vizionat un film ce ne-a îndrumat să conștientizăm cât de important este să ne păstrăm bunătatea, răbdarea și înțelegerea, chiar și atunci sau mai ales atunci când deținem o funcție de conducere.

Ne-am bucurat să-l avem în mijlocul nostru pe Vlad Ropotică, formator, care timp de o zi întreagă ne-a fost alături cu informații și provocări care ne-au ajutat să ne unim ca și echipă și să înțelegem mai bine scopul pe care îl avem fiecare de îndeplinit în acest an asociativ.

Fiind o echipă nouă am început cu un moment de cunoaștere, prin care am aflat: „Cine sunt eu prin ochii celorlalți?”. Am avut parte și de activități practice prin care am constatat că lipsa de comunicare creează mereu probleme și că atunci când nu-i ascultăm pe ceilalți riscăm să nu ne ducem la îndeplinire misiunea încredințată. Sesiunea de formare a continuat cu un joc ce a avut ca scop descoperirea liderului și de ce de multe ori ceilalți renunță la ideile lor, chiar dacă poate sunt mai bune. La capitolul „Motivație” am aflat că „De ce-ul” nostru trebuie să fie unul și același cu „De ce-ul” echipei și că Acțiunea Catolică trebuie să devină un mod de viață și nu doar o noțiune teoretică.

În ultima zi din această sesiune de teambuilding l-am avut în centru pe Dumnezeu, așa că am participat cu toții la sfânta Liturghie, iar apoi a urmat o întâlnire în care fiecare membru al consiliului a împărtășit opinii despre aceste zile, dar și sugestii pentru activitățile viitoare.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și ne-au ajutat să avem zile frumoase de creștere atât personală, cât și în spiritul echipei! Cu siguranță fiecare moment petrecut împreună ne-a ajutat să ne sudăm ca o familie, pentru a putea afirma în cele de urmă cu tărie că „Suntem o familie cu tine, o, Doamne!”.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Andreea Vințilă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.