Începem să ne obișnuim, ca an de an, să nu lăsăm să treacă aceste zile de așteptare fără un moment în care să închidem ochii și să ascultăm mai atent gânguritul Pruncușorului care răsună dulce în inima noastră. Pentru ca acest lucru să fie cât mai ușor de realizat venim în ajutor cu câteva itinerarii speciale pentru voi.

Pas cu Pas, mai aproape de Isus este titlul itinerariului pentru copii din acest an, pentru perioada Adventului și a Crăciunului. Acest itinerar spiritual este realizat de echipa sectorului copii ca să ne ghideze pașii spre a fi mai aproape de Dumnezeu și de Pruncușorul Isus.

Cu ajutorul unui pasaj din Evanghelie, o meditație, câteva întrebări și provocările propuse, pașii noștri vor fi mai aproape de Isus. Itinerariul va fi sub formă de imagine pe pagina noastră de facebook și pe site-ul nostru la rubrica resurse în varianta pdf pentru toată perioada de Advent și Crăciun. Mai multe veți descoperi dacă parcurgeți drumul reînnoiri folosindu-vă de pașii propuși de noi.

În acest an, Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași propune tinerilor membri, dar și tuturor acelora care îl așteaptă pe Pruncușor, un itinerar spiritual, care se dorește a fi Refugiul sufletului în iubire. Structura itinerariului este ușor de parcurs, având în centru Cuvântul Domnului care ne luminează în experiențele zilnice. Astfel, se dă startul cu Evanghelia zilei, continuată de reflecția oferită de un asistent spiritual, o rugăciune scrisă de un tănăr și se încheie cu un pasaj din exortația apostolică Christus Vivit.

Itinerariul spiritual este disponibil la această adresă:

https://itinerar-advent2019.blogspot.com/

O variantă mai accesibilă pentru a parcurge acest itinerar, este aplicația Itinerarii spirituale, ce se poate descărca din Magazinul Google, accesând linkul  de aici. Pentru actualizarea aplicației este nevoie de acces la internet.

Alături de cele două itinerarii propuse pentru tineri și copii, ni se alătură și sectorul adulți cu Glasul Acțiunii pentru luna decembrie. El poate folosit în această perioadă de pregătire pentru Crăciun și se poate descărca de aici.

Celina Dumitru și Andreea Gheț