Toamna aceasta se arată bogată în evenimente, atât la nivel parohial, cât și la nivel diecezan. În această lună ne dorim să relansăm viața asociaţiei, pregătindu-ne pentru un nou an asociativ. Mai jos vă propunem activitățile pentru luna septembrie.

1-30 septembrie 2018 – Campania de promovare a Acțiunii Catolice
Să construim speranță!
Această campanie urmăreşte promovarea asociaţiei noastre, atât la nivel parohial, cât și la nivel diecezan, ca pregătire pentru noul an asociativ. Dorim să reaprindem flacăra grupului parohial prin activități progresive care să reintroducă membrii în spiritul Acțiunii Catolice și în slujirea lor pentru Cristos, prin comunitatea din care fac parte; să încurajăm copiii, tinerii și adulții care sunt în căutarea unei modalități concrete de trăire a credinței să cunoască familia Acțiunii Catolice și să se alăture inițiativelor parohiale care stau sub coordonarea Acțiunii Catolice; să încurajăm alte persoane să adere la asociație și să își însușească valorile ei. Propunerea diecezană poate fi descărcată de aici.

15-30 septembrie 2018 – Alegeri parohiale
În a doua parte a lunii septembrie, fiecare asociaţie parohială se va întruni în Adunarea Generală parohială, în cadrul căreia va realiza alegerile noului Consiliu parohial conform normelor din acest document.

În acest an sărbătorim Centenarul Marii Uniri a României, motiv pentru care suntem invitați să participăm la evenimentele care se organizează în comunitățile noastre, să ne rugăm pentru țara și poporul nostru și pentru cei care o conduc.

Tot în acest an, Biserica Catolică propune românilor un model de viaţă creştină în persoana venerabilei slujitoare a lui Dumnezeu Veronica Antal, fecioară și martiră, o tânără care și-a trăit viața cu demnitate până în ultima clipă. Evenimentul beatificării va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, la Nisiporeşti (jud. Neamţ), începând cu ora 11.00. Vă încurajăm să participați la acest eveniment istoric pentru Dieceza de Iași și pentru întreaga țară! Să ne întâlnim la Nisiporești într-un număr cât mai mare!

Vă dorim să aveți un nou start frumos și rodnic în grupul parohial AC! Încredinţăm Acțiunea Catolică mijlocirii Sfântului Iosif, patronul nostru spiritual, și Sfintei Fecioare Maria, Mama noastră, și îi rugăm să ne fie alături în următoarea perioadă!

Cristina Mare, președinte