Schimb de experiență între tinerii din Acțiunea Catolică din România, Italia și Malta

În perioada 18-25 august 2018 s-a desfășurat în Malta proiectul „Dare to dream” la care Acțiunea Catolică din România a fost unul din parteneri, alături de Acțiunea Catolică din Malta și Acțiunea Catolică din Italia – Dieceza de San Severo.

Visează! Muncește! Și fă ca visul tău să devină realitate! este motto-ul care a însoțit cei 40 de tineri și liderii lor în încercarea de a explora și a reflecta asupra temei libertății, a importanței acesteia de-a lungul istoriei, în religie, în societate dar mai ales la nivelul fiecărei persoane.

Din Acțiunea Catolică Iași au participat Antonina Ambăruș, responsabil tineri – zona Bacău, Ana Maria Păuleț, responsabil copii – zona Roman, Marina Dogariu, responsabil sector copii – zona Iași și Faustina Păuleț, responsabil tineri în parohia Tămășeni. Delegația a fost însoțită de Adriana Ianuș, vicepreședinte național și diecezan.

Impresii de la participanți:

  • După această experiență pe care mi-e greu să o descriu, pentru că ceea ce se simte nu se poate explica în detalii, pot spune că am crescut în libertate, în prietenie, în atmosfera familiei Acțiunii Catolice de la care am avut și am încă multe de învățat. Am învățat să-mi exprim libertatea, să-mi cunosc limitele și să le depășesc cât pot de mult. Sunt convinsă că am crescut odată cu această experiență și că voi privi altfel situațiile din cadrul Acțiunii Catolice, căutând să las libertatea, creativitatea și totodată loc pentru amprenta de visător. A fost prima și cea mai frumoasă experiență pentru mine. Cred cu tărie că libertatea de a fi cine vreau să fiu, nu mi-o poate lua nimeni și că indiferent cât de greu este să faci pasul înainte, va trebui să o hrănești și s-o trăiești! (Antonina Ambăruș)
  • Această experiență a fost una extraordinară pentru mine deoarece am avut ocazia să cunosc tineri din Italia și Malta și să înțeleg ce înseamnă pentru ei a fi liberi și a visa. Jocurile, muzica, râsetele, glumele, voia bună au completat momentele de meditație, atelierele, rugăciunile și m-au făcut să mă dezvolt pe plan personal. Plec din Malta cu mulți prieteni, momente de neuitat, curaj și optimism pentru provocările ce vor urma. (Ana-Maria Păuleț)
  • După o săptămână întreagă în cadrul proiectului „Dare to dream” pot spune că viața mea s-a schimbat cu mult în bine. Cu ocazia acestei experiențe internaționale, am reușit să îmi fac o a doua familie. Nici nu pot descrie sentimentul pe care îl am acum în suflet. Zilele acestea pot spune că au fost pentru mine un colț de rai, aici am reușit să îmi fac noi prieteni, pe care nu cred că îi voi putea uita vreodată, datorită acestor zile m-am putut descoperi mai mult pe mine și în același timp am reușit să îmi trăiesc intens credința alături de tineri de aceeași vârstă cu mine. Nu cred că a fost vreo secundă în care să nu fi zâmbit. Vreau să mulțumesc din suflet tuturor celor care au făcut ca această experiență să fie posibilă dar de asemenea vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că fără el nu s-ar fi putut întâmpla nimic. (Faustina Pauleț)
  • Atunci când ești înconjurat de oameni iubitori și primitori, o astfel de experiență este de fapt un vis devenit realitate. Peisajul unic din Malta, îmbinat cu căldura gazdelor noastre, m-au făcut să mă simt aici, ca într-un mic paradis. Un paradis în care nu doar am discutat despre libertatea noastră ci am reușit să o și regăsim și mai departe să învățăm să o prețuim. Mulțumesc tuturor celor care au făcut ca această experiență să fie de neuitat, celor care m-au învățat cât de frumos este atunci când te simți liber. (Marina Dogariu)
  • Îndrăznește să visezi și să fii liber! Acestea au fost îndemnurile care ne-au însoțit la schimbul de experiență din Malta. În aceste zile am trăit bucuria de fi împreună, energia și tinerețea au dau culoare fiecărei clipe petrecute împreună. O astfel de experiență îți îmbogățește viața. Am descoperit că barierele lingvistice și culturale pot fi depășite, atunci când vrei să îl descoperi și să-l cunoști pe cel de lângă tine. Tema libertății, abordată pe parcursul acestei săptămânii m-a făcut să experimentez și să simt libertatea alături de tineri și de celelalte persoane pe care le-am întâlnit. Tinerii au nevoie de astfel de experiențe, sănătoase, care să îi ajute în creșterea umană și spirituală. Acțiunea Catolică se îngrijește de tineri și le oferă astfel de oportunități, care nu merită să fie ratate. (Adriana Ianuș)

Mai multe informații aici: http://www.new.actiuneacatolica.ro/indrazneste-sa-visezi