După ce în timpul sărbătorilor de Crăciun am auzit, de mai multe ori, cuvintele îngerilor „Mărire în înaltul cerurilor lui Dumnezeu, și pe pământ pace oamenilor pe care el îi iubește!” (Lc 2,14), avem ocazia ca în timpul Săptămânii păcii să fim făuritori de pace.

Tema acestei săptămâni este „Învinge indiferenţa şi cucereşte pacea” preluată din Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru cea de-a 49-a Zi Mondială a Păcii, celebrată în fiecare an la data de 1 ianuarie.
Obiectivul Săptămânii păcii este de a contribui la promovarea gesturilor de solidaritate şi milostivire pentru a învinge atitudinile de indiferenţă ce se instalează între oameni.

Dorim să contribuim la împlinirea dorinţei Papei Francisc şi a tuturor oamenilor de bunăvoinţă: „…nu pierdem speranţa ca anul 2016 să ne vadă pe toţi angajaţi cu fermitate şi încredere, la diferite nivele, la realizarea dreptăţii şi la lucrarea pentru pace. Da, aceasta din urmă este dar al lui Dumnezeu şi lucrare a oamenilor. Pacea este dar al lui Dumnezeu, dar încredinţat tuturor bărbaţilor şi tuturor femeilor, care sunt chemaţi să-l realizeze”.

Materialul călăuzitor pentru Săptămâna păcii poate fi descărcat de aici.

Aşadar, să fim făuritori de pace!