Andrei a făcut cunoștință cu Acțiunea Catolică alăturându-se sectorului tineri. Este cadru militar și are un program încărcat, este pasionat de maratoane și vine la activitățile AC ori de câte ori are ocazia. Ne-a povstit și nouă despre asta…

Ce înseamnă pentru tine AC?
AC este pentru mine mai mult decât un grup de oameni, mai mult decât un grup de prieteni, este o familie. Fiecare dintre noi am simțit măcar o dată nevoia de apartenență la un grup pentru că omul, prin natura sa, este făcut să socializeze, să interacționeze cu ceilalți. Dar grupurile se destramă atunci când nu mai este de actualitate motivul care a stat la baza formării acestuia. În AC însă, motivul care ne unește, formând un grup, este Cristos cel veșnic, care este mereu actual pentru că este mereu prezent, omniprezent.

De ce ai ales AC?
Cred că pot spune că AC m-a ales pe mine, atunci când am fost pregătit pentru asta, atunci când am aflat mai multe despre ce înseamna AC. Și spun asta pentru că am fost invitat sa intru în ACC și am refuzat, pentru că pe atunci credeam că AC are doar latura liturgică. Câțiva ani mai târziu, participând la o activitate cultural-recreativă organizată la nivel parohial dar cu participarea majoritară a celor din ACT, văzând cât de uniți sunt și cât de bine se simt împreună, mi-am dorit automat să fac parte și eu din familia AC. Regretam doar faptul că nu o făcusem mai devreme.

Cum te ajută experiența AC în viața de fiecare zi?
Experienta AC mă ajută în viața de zi cu zi prin faptul că mi-a dat mai multă încredere în mine, m-a ajutat să îmi fac mai ușor prieteni, m-a făcut mai sociabil și m-a ajutat în dezvoltarea spirituală. Cu siguranță a contribuit mult la formarea mea ca om cu principii creștine.

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat în AC?
Cel mai important lucru pe care l-am învățat la AC este faptul că poți să te simți foarte bine fără să te îndepărtezi de Dumnezeu, ba dimpotrivă, apropiindu-te de El. Poți să ai parte de trăiri intense și înălțătoare căutându-L pe Isus. Am simțit asta mai ales în momentele de adorație organizate de AC. Alături de alte grupuri distracția era de obicei de scurt moment, urmate de un gol. Aici în AC bucuriile vin odată cu un sentiment de plinătate, pentru că Isus este între noi.

Dacă ar trebui să convingi pe cineva să vină în AC, ce i-ai spune?
I-aș spune întâi de toate să încerce, pentru că dacă nu îi place, pierde doar câteva momente dintr-o zi. Dar dacă îi place, cu siguranță va fi bucuros de alegerea făcută. I-aș garanta că o să îi placă, dându-i exemple din momentele trăite de mine ca membru AC. I-aș povesti despre ce înseamnă AC, cu ce se ocupă și care sunt activitățile principale. Eu am intrat atât de târziu în AC din cauză că nu știam toate aceste lucruri, așa că i-aș povesti detaliat totul, ca să nu pățească la fel ca mine.