Bianca Dogariu face parte din parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iași și este membru ACC. În perioada de refresh a asociației, în cadrul lunii de promovare, Bianca a vrut să ne împărtășească povestea ei în Acțiunea Catolică.

Ce înseamnă pentru tine ACC?
Pentru mine, ACC îmi este ca o a doua familie cu mulți frați și multe surori, multe mătuși, multi unchi și un motto care mie mi se pare foarte adevărat: „Hey copilarie! ACC e bucurie!”.

De ce ai ales AC?
Când am auzit că se fac înscrieri pentru a intra în Acțiunea Catolică, mi-am adus aminte de toate catehezele în care ne-au vorbit despre ACC. Mi s-a părut foarte interesant, iar atunci când chiar mi s-a dat această opțiune, am spus cu mare curiozitate DA! Acum, după câțiva ani, sunt foarte mândră de alegerea pe care am făcut-o și chiar îmi place foarte mult în AC.

Ce îți place cel mai mult în AC?
În AC îmi place cel mai mult faptul că mi-am făcut mulți, mulți prieteni și în ACC, și în ACT și în ACA. Și mulți prieteni în ACP (Acțiunea Catolică a Preoților). Și țin foarte, foarte, foarte mult la ei!

Care e cea mai frumoasă amintire a ta din AC?
Am foarte multe amintiri frumoase din AC, dar cea mai frumoasă și emoționantă amintire este una din campusul național și este vorba despre o adorație. Înaintea acestui moment, fiecare copil și-a făcut o inimă pe care și-a scris numele iar în timpul adorației am mers în fața altarului cu toții și le-am pus în fata lui Isus. Atunci cred că a fost cel mai frumos moment și cel mai mult emotionant în care aproape toți plângeam, iar apoi într-o procesiune am mers în capelă și am făcut un moment de reculegere în care mi-au trecut toate momentele fericite în față. Această adorație a fost cea mai frumoasă dintre toate și nu o voi uita niciodată.

Dacă ar trebui să convingi pe cineva să vina în AC, ce i-ai spune?
I-aș spune că nu are nimic de pierdut, dimpotrivă câștigă prietenii și momente de neuitat. În AC reușești să te descoperi pe tine însuți, să capeți încredere și să crești împreună cu Cristos.

La fel de frumos crește și Bianca și mulți alți copii care au ales să intre în echipa lui Cristos, prin ACC.
Pe tine te-au convins?