Se spune că, de-a lungul vieții, nu încetăm niciodată să învățăm sau să descoperim lucruri noi despre noi și despre lume. Despre această frumoasă căutare ne povestește și Simona, membru ACA în parohia Tămășeni. Simona a crescut în Acțiunea Catolică, și-a întemeiat o familie frumoasă, are doi băieți mari și, mai nou, se implică în viața politică a comunității din care face parte. Toate aceste lucruri frumoase care îi construiesc viața sunt strâns legate de alegerea ei de a fi membru în Acțiunea Catolică.

«Maturitatea vieții creștine nu o atingem niciodată!
Oricât de multe experiențe are viața creștinului în viața socială, nu sunt de ajuns.
Suntem căutători de acea completare spirituală zi de zi.

ACA asta este pentru mine: o bucurie de a recunoaște că nu știu totul, că îmi doresc mai mult și mai bine din punct de vedere spiritual, în primul rând pentru mine, pentru cel de lângă mine, pentru întreaga comunitate. Doar „a fi”, „a ști”, „a avea”, nu mă mulțumește; îmi doresc „să pot fi”, „să pot împărtăși”, „să pot dărui” ceea ce am primit gratuit în dar de la Dumnezeu. Simt în sufletul meu dorința că pot mai mult, că am primit acel talant al disponibilității care trebuie să dea roade.

Nu e ușor să fii într-o asociație în timpul de azi, când toți aleargă fără să se mai gândească „de ce?” și „pentru ce atâta trudă?”… E nevoie de curaj să te oprești din cursa asta care nu duce nicăieri și să te gândești la ceea ce este într-adevăr important în viață și cum să te implici cu bucurie în a trăi altfel.

Da, e frumos în ACA și în AC!
Am înțeles prezența interioară a lui Cristos care ne-a lăsat o misiune: acționează, fii util, colaborează! Bucurie mare am simțit de fiecare dată când am reușit împreună cu membrii AC, la nivel parohial, să răspundem frumos inițiativelor propuse sau inițiate de noi.

AC e o sărbătoare interioară ori de câte ori mă gândesc la această asociație și spun asta pentru că pun mereu suflet în tot ce simt că trebuie să facem. În ACA mi-am regăsit modul de viață activ vizibil sau mai puțin vizibil care îmi dă pacea sufletească de care aveam nevoie și o legătură specială cu Cristos în biserică, o colaborare frumoasă cu păstorii și o deschidere fără prejudecăți spre aproapele din comunitate și societate. AC mă completează și mă ajută să rămân un creștin mai activ, mai util pe acest drum al credinței.

E minunat să-ți înțelegi menirea în această viață, dar e și mai minunat atunci când ai găsit o cale, te străduiești, acționezi, lupți, nu te oprești și într-un final… reușești!»