Sâmbătă, 19 octombrie 2013, a avut loc întâlnirea consiliului director şi a consiliilor zonale a Asociaţiei Acțiunea  Catolică „Sfântul Iosif ”din Dieceza de Iași. Întâlnirea a avut loc în Parohia „Isus, Bunul Păstor” din Roman. La întâlnire au participat președintele Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași, Adriana Ianuș, vicepreședinții sectoriali și responsabilii zonali, aceştia fiind însoţiţi de asistentul spiritual, părintele Felix Roca. S-au avut în vedere aspectele care vizează activitatea viitoare a membrilor asociației din perioada următoare.

Discuțiile au debutat cu prezentarea noii formule a consiliului și cu introducerea noilor membri în cadrul activităților consiliului. După debutul activității propriu-zise, acestea s-au conturat, în general, în jurul proiectării și organizării deschiderii noului an asociativ, care are ca temă îndrumarea din Sfânta Scriptură „Priviți la El și veți fi luminați!” (Ps 34,6). Membrii asociației sunt astfel încurajați să strălucească, descoperindu-și în primul rând propria identitate iar apoi rolul lor ca membri în această asociație.

Membrii consiliului au avut parte, în prima parte a zilei, de un moment de formare în cadrul activităților de echipă, moment pregătit de părintele Felix Roca, care a subliniat principalele aspecte și obiective ale muncii în echipă. A fost un moment important pentru fiecare dintre noi, pentru că ne-a făcut să înțelegem că, deși individual nu putem face lucruri gigantice, împreună putem aduce schimbarea, dacă fiecare înțelege foarte bine care îi este rolul în desfășurarea activităților.

S-au făcut schimburi de idei atât în grupurile mici, alcătuite pe pe fiecare zonă şi sector. Astfel, la finalul dezbaterilor, s-a decis desfășurarea activităților care stau la baza deschiderii oficiale a noului an asociativ în trei runde, fiecare specifică unei zone de activitate a asociației: Iași, Roman și Bacău. Programul de bază s-a stabilit de comun acord, urmând ca detaliile specifice să fie discutate la nivel zonal.  Activitățile se vor desfășura astfel: la Iași – 9 noiembrie, la Roman – 16 noiembrie iar la Bacău – 23 noiembrie.

Sperăm că participanții vor răspunde în număr cât mai mare acestei invitații și că vom reuși să le creăm o amintire frumoasă, care să le insufle mereu că a fi parte din Acțiunea Catolică este mai mult decât o etichetă, este un mod de viață!

Raluca Cocuţ