Duminică, 20 ianuarie 2014, peste 3.000 de copii din Acţiunea Catolică a Copiilor din Dieceza de Roma au fost prezenţi în Piaţa Sfântul Petru din Cetatea Eternă pentru a participa la „Caravana păcii”. „Caravana păcii, explică preşedintele Acţiunii Catolice din Dieceza de Roma, Benedetto Coccia, este punctul de sosire al unui parcurs pe care toţi copiii din Acţiunea Catolică a Copiilor l-au trăit în grupurile parohiale în timpul lunii ianuarie. Prin intermediul  acestei iniţiative pe măsura copiilor, în mod distractiv şi colorat, Acţiunea Catolică doreşte să lanseze mesajul că pacea este posibilă dacă fiecare dintre noi se angajează să trăiască având respect mai ales faţă de aceia care sunt cei mai apropiaţi”. Luna păcii a fost marcată şi de un proiect intitulat „Pacea suflă puternic” prin care copiii şi educatorii din Acţiunea Catolică s-au angajat în strângerea de fonduri pentru copii din Haiti, ţară care în urmă cu trei ani a fost lovită de un puternic cutremur.

Pope: Angelus PrayerLa Rugăciunea Angelus din Piaţa Sfântul Petru au fost prezenţi cardinalul Agostino Vallini, Vicarul Papei pentru Dieceza de Roma, episcopul Domenico Sigalini, Asistentul Acţiunii Catolice din Italia şi Asistentul Forumului Internaţional al Acţiunii Catolice, Franco Miano, preşedintele Acţiunii Catolice din Italia, împreună cu numeroşi educatori.

Papa s-a adresat cu următoarele cuvinte: „Mă adresez acum băieţilor şi fetelor din Acţiunea Catolică din Dieceza de Roma! Dragi copii, şi anul acesta, însoţiţi de Cardinalul Vicar, aţi venit numeroşi la sfârşitul „Caravanei Păcii”. Vă mulţumesc! Vă mulţumesc mult! Să ascultăm acum mesajul pe care prietenii voştri, aici lângă mine, ni-l vor citi”.

A urmat mesajul citit de o fetiţă din Acţiunea Catolică a Copiilor: „Dragă papa, astăzi, noi copii din Acţiunea Catolică a Copiilor, am venit aici, în Piaţa Sfântul Petru, cu familiile noastre şi educatorii noştri, pentru a-ţi aduce mesajul nostru de pace, astfel încât să poată ajunge la lumea întreagă. Anul acesta în grupurile noastre de Acţiune Catolică a Copiilor reflectăm asupra importanţei de a ne pune în joc şi de a da propria contribuţie, unică şi originală, la strigătul „Nu există joc fără tine”. Depăşind prejudecăţi şi excluderi, există loc pentru fiecare dintre noi, deoarece cu cât suntem mai mulţi cu atât ne distrăm mai bine. Am înţeles că Dumenzeu ne iubeşte pe fiecare dintre noi cu toate calităţile şi defectele noastre  şi tocmai de aceea ne invită să facem parte din bucuria sa. Iar noi nu putem decât să primi invitaţia sa punându-ne în joc, la nivelul nostru mic, purtând mesajul său de iubire în locurile pe care le frecventăm în fiecare zi şi la persoanele de lângă noi. Cu Acţiunea Catolică a Copiilor am văzut că pentru a face să funcţioneze orice joc este fundamentală respectarea regulilor, a persoanelor şi a spaţiilor. Fiecare copil are dreptul de a se juca şi de a se distra într-un context potrivit lui dar, din păcate, nu în toate părţile lumii se poate întâmpla asta. De aceea, am strâns oferte destinate copiilor şi adolescenţilor din Haiti pentru a permite construirea locurilor pentru distracţie, pentru întâlnire şi pentru sport. În felul acesta, în acele teritorii distruse de catastrofele naturale, din bucuria şi din zâmbetele copiilor va putea să renască speranţa. Aşadar, încredinţăm mesajul nostru de pace acestor porumbei cu ideea de a ajunge peste tot, deoarece pacea este ca vântul, suflă puternic, astfel ajungând la toţi, în special cei care au mai mare nevoie. Îţi cerem să te rogi pentru noi toţi astfel încât noi înşine să putem fi în viaţa de fiecare zi mărturisitori ai păcii sale. La afectul pe care cu simplitate arăţi de fiecare dată tuturor dorim să răspundem cu entuziasmul şi bucuria care caracterizează Acţiunea Catolică a Copiilor. Gracias papa! Acţiunea Catolică a Copiilor te îmbrăţişează puternic!”

A urmat tradiţionalul gest al lansării porumbeilor, simbol al păcii.