Arta de a sluji

În societatea în care trăim mai este nevoie de Acțiunea Catolică?

Da, pentru că voi, dragi prieteni, sunteți pregătiți să reînnoiți angajamentul de slujire! Da, pentru că suntem reuniți din nou, dornici să mergem împreună pe un drum al reînnoirii! Da, pentru că voi aveți curajul de a ieși din zona de confort și de a vă implica în viața comunității! Da, pentru că Acțiunea Catolică, prin programele sale și prin acțiunile personale ale membrilor contribuie la construirea unei societăți civile bazate pe principiile vieții și moralității creștine! DA!

Acțiune Catolică, nu-ți fie teamă! Tu aparții Bisericii și ești foarte dragă în inima Domnului care îți ghidează fără încetare pașii tăi spre o reînnoire totdeauna actuală, dar niciodată lipsită de Evanghelie! (Sf. Ioan Paul al II-lea)

Dragilor, vă felicit că ați ales să faceți parte din familia frumoasă a  Acțiunii Catolice! Pentru mine sunteți dovada vie că fiecare dintre voi, copil, tânăr sau adult este un evanghelizator, adică un mesager al lui Isus; căci aceasta este misiunea noastră – să fim discipoli misionari în orice ocazie. Acțiunea Catolică a fost caracterizată mereu de o iubire mare față de Isus și față de Biserică. Și astăzi suntem chemați să continuăm vocația noastră specială punându-ne în slujba parohiei și a diecezei-  mereu – acolo unde Biserica locuiește în mijlocul persoanelor.

Dragi prieteni, răspundeţi generos apelului la sfinţenie în modul cel mai armonios cu condiţia voastră de laici! Nu este acesta într-adevăr scopul asociaţiei voastre? Aceasta va fi cu adevărat posibil dacă Acţiunea Catolică continuă să rămână fidelă rădăcinilor sale profunde de credinţă. (Papa Benedict al XVI-lea)

La început de an asociativ vă propun să reînnoim identitatea noastră creştină prin participarea activă la sfânta Liturghie și prin citirea, ascultarea şi meditarea Cuvântului, pentru a duce mai departe cu credință și entuziasm flacăra slujirii.

Papa Francisc, care în tinerețe a fost membru al Acțiunii Catolice, ne încurajează mereu: Vreau o Acțiune Catolică printre oameni, în parohie, în dieceză, în sat, în cartier, în familie, în birou și la locul de muncă, în propriile locuri ale vieții. În aceste noi areopaguri se iau decizii și se construiește cultura.

Astăzi, după 27 de ani de la nașterea Acțiunii Catolice în dieceza noastră, îmi doresc ca asociația noastră să se dezvolte și să ofere membrilor ei un proces de creștere în credință, un parcurs catehetic orientat spre evanghelizare, să fie izvor pentru formarea spirituală și cultivarea spiritului misionar. Conștienți de această misiune, să ne îmbrăcăm cu omul cel nou pentru ca astfel  să fim  o prezență vie și eficace în Biserică și împreună cu păstorii noștri să construim cu dăruire și pasiune o Acțiune Catolică a comunității, o Acțiune Catolică în spiritul lui Cristos!

Suntem o familie, cu Tine, o, Doamne,

Acțiunea Catolică e-n slujba Ta mereu!

Cu prietenie,
Cristina Mare