Dragi prieteni din Acțiunea Catolică,

De fiecare dată când se apropie sărbătoarea Adeziunii îmi vin în minte cuvintele pe care Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea le-a pronunțat în anul 2002: „Biserica are nevoie de o Acțiune Catolică vie, puternică și frumoasă.”

Vie. Așa suntem chemați să fim în fiecare comunitate: o prezență care animă, care îndeamnă la „a face mai mult”, care străduiește să facă binele în orice fel posibil. Așa a făcut Cristos: a „agitat” locurile pe unde a trecut, pentru ca oamenii să iasă din amorțeala lor.

Puternică. De multe ori este mai ușor să renunțăm în fața dificultăților. În viață nu se poate construi nimic serios fără efort. Suntem chemați să ne străduim, să depunem efort pentru a realiza lucruri frumoase în parohiile noastre și pentru a umple inima noastră de bucurie. Așa a făcut Cristos: nu a ales o cale ușoară, ci calea crucii.

Frumoasă. Este atât de frumos că în asociația noastră ne regăsim împreună copii, tineri și adulți. Este frumusețea legăturii dintre noi întărită de prezența lui Cristos. Fiecare dintre noi suntem chemați să purtăm bucurie și pace celor pe care îi întâlnim și care să simtă că îl întâlnesc pe Dumnezeu care vine să îi viziteze. Așa a făcut Cristos: a arătat că viața este frumoasă doar dacă este trăită în ascultare față de Tatăl!

Cum putem reuși? Ne spune Papa Francisc: „Contagiaţi cu bucuria credinţei, să se observe bucuria de a evangheliza în orice ocazie, potrivită şi nepotrivită.” Reușim având mereu privirea la Cristos și dorința de a-l mărturisi.

Sărbătoarea Adeziunii să ne sporească bucuria credinței, să ne întărească fidelitatea față de Cristos și să ne ajute să iubim mai mult Acțiunea Catolică!

Pr. Felix Roca
asistent spiritual general