În fiecare an, la 25 martie sărbătorim Buna Vestire, când arhanghelul Gabriel a vestit sfintei Fecioare Maria că va deveni mama lui Isus Cristos. Încrezătoare în voinţa lui Dumnezeu şi în mesajul adus de înger, Maria a acceptat planul divin şi a spus DA, vieţii.

Viața este un dar gratuit al lui Dumnezeu față de oameni, care trebuie prețuit și protejat. Omul se bucură de viață și de puterea ei; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a o respecta şi de a o apăra în orice împrejurare.

Sâmbătă, 25 martie 2017, va avea loc Marșul pentru viață,  având ca temă „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”. Evenimentul de anul acesta se află la cea de-a VII-a ediție și se desfășoară în 135 de orașe din România.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului.

Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași susține această activitate de apărare a vieții. Vă invităm să participați într-un număr cât mai mare la acest eveniment care, în regiunea Moldovei, va avea loc în următoarele orașe: Iași, Roman, Bacău, Onești, Moinești, Piatra Neamț și Suceava.

Domnul fie lăudat pentru darul minunat al vieții!

Președinte diecezan,
Cristina Mare