Sâmbătă, 16 noiembrie 2013, Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Tămăşeni a fost gazda lansării anului asociativ 2013-2014 al Acţiunii Catolice pe zona Roman. La această întâlnire s-au adunat circa 400 de membri: copii, tineri şi adulţi, dar şi simpatizanţii Acţiunii Catolice, din 14 parohii unde există Acţiune Catolică, precum şi o parohie simpatizantă. Tema prezentată pentru acest an asociativ este: „Străluceşte în Acţiunea Catolică”, având ca moto „Priviţi la el şi veţi fi luminaţi” (Ps 34,6).

Parohia noastră, fiind gazdă, s-a ocupat de organizare ca totul să decurgă frumos şi să se încadreze în programul stabilit al întâlnirii. Începând cu ora 8.30, am întâmpinat oaspeţii cu pâine şi sare şi cu salutul de „Bine aţi venit”, la centrul de primire unde urmau să se înscrie toţi participanţii.

Deschiderea întâlnirii a avut loc la 9.30 cu rugăciunea. A urmat salutul preşedintei AC din Dieceza de Iaşi, Adriana Ianuş, al responsabilei zonale Cristina Mare, al părintelui paroh Petru Beşleagă, care şi-a exprimat bucuria de a găzdui încă un eveniment important în parohia noastră, urându-ne o activitate rodnică şi binecuvântată de Domnul. Nu a lipsit discursul domnului primar al comunei Tămăşeni, domnul Ieronim Andrici, care, pe lângă salutul de bun venit, a evidenţiat legătura frumoasă şi cooperantă dintre Biserică, primărie şi şcoală.

Nu în ultimul rând a urmat cuvântul părintelui Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiunii Catolice, care ne-a introdus în tema anului asociativ: „Străluceşte în Acţiunea Catolică”, explicându-ne semnificaţia acestei teme şi modul nostru de a străluci acţionând prin implicare, rugăciune, dăruire, slujire, fiecare având ca temă de a găsi modul personal de a străluci în Acţiunea Catolică, fiecare în propria parohie. A urmat împărţirea pe sectoare ca fiecare categorii, copii, tineri şi adulţi, să desluşească mai bine tema şi motoul anului. Fiecare a avut de lucru, iar într-un final toţi s-au reunit în biserică şi au completat, pe un panou, simbolul întâlnirii (curcubeul), cu steluţe pe care fiecare a scris modul lui de a străluci în Acţiunea Catolică. Nu a lipsit din program nici momentul artistic, unde, într-un timp de 45 de minute, copii, tinerii, şi adulţii ne-au înveselit cu momente de dans, cântec şi actorie.

Punctul central al acestui eveniment a fost Sfânta Liturghie, care a fost animată de toţi membrii şi simpatizanţii AC, fiind concelebrată de toţi asistenţii spirituali ale parohiilor participante, împreună cu pr. Felix Roca, dar şi pr. Moraru Alois (asistent spiritual la sectorul adulţi pe zona Roman) care a subliniat la predică şi în momentul de formare pe grupuri, importanţa rugăciunii şi semnificaţia acesteia în viaţa de zi cu zi.

Această zi minunată s-a încheiat repede, dar bucuria ne-a rămas în suflet şi o vom face să strălucească în fiecare zi, prin modul nostru de a fi.

 Simona Enăşoaie

Sursa: www.ercis.ro