Perioada Adventului este pentru fiecare dintre noi un timp deosebit. Avem ocazia, mai mult ca oricând, să privim mai atent în sufletele noastre și să ne pregătim în fiecare an mai bine să-l primim pe Pruncușorul Isus în iubire. Suntem invitați să-i pregătim culcușul, să ne curățăm inimile și mâinile de păcat și de gândurile rele. Timpul acesta de așteptare este un prilej aparte să ne rugăm mai mult, să fim mai răbdători și mai veseli, să ne apropiem mai mult de Dumnezeu și de Sacramente. Adventul este încă o încurajare la a ne îngriji de sufletul nostru, de viața și misiunea noastră pe pământ.

În acest sens, Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași propune și în acest an itinerarii spirituale pentru membrii ei și pentru toți cei care doresc să facă din Advent un timp de har și rugăciune. Sectorul copii și sectorul tineri, în colaborare cu asistenții spirituali diecezani și parohiali, au pus pe hârtie gândurile lor în prietenia cu Isus și au construit cu multă implicare două materiale frumoase și de mare ajutor.

Itinerarul propus pentru sectorul copii are ca temă „În așteptarea lui Isus” și are o frecvență săptămânală, pornind de la textele Evangheliei duminicale. Materialul se structurează în patru mari secțiuni: Ascultă!, Meditează!, Întreabă-te! și Acționează!. Prin acest material ne dorim ca fiecare copil să poată înțelege mai bine Cuvântul lui Dumnezeu, să îl transpună în viața sa și să acționeze după învățăturile Bisericii. Întregul itinerar se găsește la secțiunea Resurse și poate fi descărcat și de aici.

Materialul propus pentru sectorul tineri pornește de la o afirmație pe cât de simplă, pe atât de adevărată și provocatoare: Libertatea pe care o cauți este iubirea! Itinerarul este unul zilnic și are la bază textul biblic din Evanghelia Zilei. Este alcătuit dintr-o meditație a unui asistent spiritual, dintr-un gând și o rugăciune a unui tânăr care a dorit să împartă cu ceilalți credința și frământările sale. Prin acest parcurs, încurajăm fiecare tânăr să dea mai multă atenție sufletului său și să se păstreze mai aproape de Dumnezeu, care este Iubire. Itinerarul este disponibil la adresa de aici.

Dorim tuturor creștinilor un timp al Adventului binecuvântat, plin de bucuria așteptării!