Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” organizează sâmbătă, 26 mai 2018, Întâlnirea Diecezană a Adulților din Acțiunea Catolică. Aceasta se va desfășura în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Paul” din Traian, jud. Neamț.

Tema din acest an este Sfinții de lângă noi, însoțită de moto-ul anului asociativ „Vei merge la toți cei la care te voi trimite” (Ier 1,7). Viaţa omului nu îşi are rostul aici, pe pământ, decât în pregătirea sa pentru veşnicia fericită. Dar, ca să ajungem acolo, trebuie să fim sfinţi precum Cel care ne dăruieşte viaţa este Sfânt (cf. Lev 11,45). Într-o lume tot mai grăbită, rece faţă de cele sfinte şi dură cu aproapele, tema aleasă este o chemare la sfinţenie. Da, şi astăzi sfinţenia este posibilă. Da, sfinţii îi putem descoperi lângă noi. Da, sfinţii putem fi chiar noi. Să-i descoperim în cotidian şi să ne bucurăm că ei ne dau curajul să fim şi noi sfinţii de lângă ceilalţi!

La această întâlnire sunt invitați să participe toți membrii și simpatizanții din Acțiunea Catolică, sectorul adulți, împreună cu asistenții spirituali parohiali și cu toți cei care doresc să ia parte la acest eveniment. Responsabilul parohial este rugat să completeze formularul care se găsește aici până luni, 14 mai a.c.

Având drept ghid Enciclica Gaudete et Exsultate, despre chemarea universală la sfinţenie în lumea contemporană, suntem încurajaţi de papa Francisc să descoperim „clasa de mijloc a sfinţeniei” în cei care trăiesc lângă noi. Vă invităm să aprofundați Enciclica Gaudete et Exsultate, al cărei rezumat se găsește aici și să răspundeți la aceste două întrebări:

1. Care sunt atuurile pe care le avem la îndemână pentru a fi şi noi „sfinții” de lângă ceilalţi/a trăi o viață de sfințenie?
2. Care sunt piedicile în calea sfinţeniei mele, în lumea de astăzi?

Grupurile parohiale vor avea ocazia să prezinte un rezumat cu răspunsurile la întrebări în cadrul întâlnirii, la momentul de intervenții.

Programul întâlnirii este următorul:

09.00 – Primirea participanţilor
09.30 – Rugăciunea de deschidere. Salutul părintelui paroh
10.00 – Moment spiritual. Intervenții
11.30 – Sfântul Rozariu
12.00 – Sfânta Liturghie
13.00 – Prânzul
14.00 – Mărturii
14.30 – Moment cultural-recreativ
15.30 – Rugăciunea de încheiere

Vă așteptăm cu drag!

Preşedinte diecezan,
Cristina Mare