Acțiunea Catolică își face simțită prezența și vine și anul acesta la Ziua Tineretului, care va avea loc la Săbăoani, pe 5 mai, cu două inițiative frumoase, menite să antreneze curajul, creativitatea, inteligența și de ce nu, patriotismul tinerilor din Dieceza de Iași.

Prima din ele, Un gând pentru români, vine în consonanță cu marele eveniment sărbătorit anul acesta în România, Centenarul Marii Uniri. Pentru început, tinerii vor avea ocazia la sosire să facă o poză de grup cu un invitat surpriză. Mai apoi, le revine datoria să adune toate gândurile lor bune pentru români, toate mesajele de apreciere și încurajare pentru poporul lor, într-un filmuleț, care va fi promovat pe pagina de facebook a asociației. Odată adus la stand, el va fi răsplătit cu un cadou care sperăm să bucure grupul și să rămână ca semn al unei amintiri frumoase. Știm deja cât de creativi sunt tinerii, nu vrem să lăsăm acest dar să se irosească.

A doua inițiativă, Tombola lui Francisc, vizează mesajul Sfântului Părinte Papa pentru Ziua Mondială a Tineretului din Panama. Tinerii au datoria să îl citească cu mare atenție, să reflecteze la el și să îl aprofundeze în cadrul catehezei (dacă nu au făcut asta deja, bineînțeles), iar noi vom veni cu câteva întrebări pentru cei care vor să își testeze și demonstreze promptitudinea. Interesul exprimat și răspunsurile corecte vor fi răsplătite cu premii deosebite.

Ne vedem la Săbăoani!