În ziua de 6 noiembrie 2013, consiliul director al Acțiunii Catolice „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași a efectuat o vizită în localitatea Tămășeni, pentru a se întâlni cu grupul de Acțiune Catolică care există în parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din localitate.

Împreună cu asistentul spiritual general, părintele Felix Roca, membrii consiliului director au discutat cu tinerii și adulții despre viața în Acțiunea Catolică, despre așteptările și dorințele lor, au hotărât împreună care sunt responsabilitățile și mai ales darul de a fi acționar. În localitatea Tămășeni, asociația este reprezentată de membri din toate cele trei sectoare: copii, tineri și adulți.

După participarea la Sfânta Liturghie alături de comunitate, membri ai sectoarelor tineri și adulți s-au adunat în sala de cateheză pentru continuarea programului. Întâlnirea a debutat cu un mic joc de cunoaștere, coordonat de Bernadeta Farțade, prin care toți cei prezenți au descoperit în ceilalți câte două, trei calități care-i definesc. Activitatea care a precedat momentul de cunoaștere a fost coordonată de părintele Felix Roca, care a dezvoltat un moment formativ pentru cei prezenți. S-a dezbătut astfel problema timpului pentru Acțiunea Catolică, pentru a  răspunde chemării lui Dumnezeu și a construi alături de ceilalți lucrarea pe care Dumnezeu a început-o în fiecare dintre noi. Discuțiile au avut în centru dăruirea pe care fiecare dintre membrii Acțiunii Catolice o are în suflet, manifestată mai ales în cadrul parohial. Astfel, cei prezenți au putut înțelege mai bine rolul lor ca și membri ai Acțiunii Catolice și aportul pe care această modalitate de a-i sluji lui Cristos îl aduce atât în viața celorlalți, cât și a lor.

După momentul de formare, au urmat discuțiile în grupuri mici, cordonate de membrii consiliului director. În acest cadru restrâns, membrii au avut ocazia să-și exprime opinia, dorințele și experiența lor în cadrul asociației. La discuții au participat părintele paroh și părintele vicar, care și-au exprimat în mod direct susținerea celor care fac parte din asociație în activitățile pe care le vor desfășura.

Întâlnirea s-a încheiat cu recitarea rugăciunii membrului Acțiunii Catolice și cu o scurtă întâlnire a responsabililor parohiali, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de lansarea noului an asociativ care va avea loc la Tămășeni, cu participanți din parohiile din zona Roman, în data de 16 noiembrie 2013.

Raluca Cocuț