O zi fără griji și numai cu oameni frumoși a fost ziua de formare pentru animatorii sectorului copii, organizată de Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași sâmbătă, 4 martie. Activitatea a avut ca temă o afirmație puternică și pe care animatorii ACC s-au străduit să o întruchipeze: Exemplul meu contează!.

Activitatea s-a desfășurat concomitent la Bacău și Roman, unde s-au alăturat și animatorii din zona Iași. Au luat parte atât la momente de formare, prin prezența asistenților spirituali, pr. Felix Roca și pr. Paul Căliman, cât și la ateliere de lucru. Animatorii au avut astfel șansa să învețe despre ei, despre cine și cum sunt și împreună au putut să descopere care sunt cele mai mari secrete în a fi un animator de succes.

Atât dimineața, după sosiri, cât și de-a lungul zilei, nu au lipsit momentele de energizare, de jocuri și bansuri. Cu rugăciunea s-a deschis oficial activitatea zilei de formare. A urmat apoi momentul spiritual, unde animatorii au păstruns în tainele celor cinci simțuri prin prisma lui Dumnezeu: ochii care să privească cu blândețe, mâinile care să mângâie cu duioșie, auzul care să prindă din zbor doar cuvintele frumoase. Motto-ul care a stat la baza zilei și a momentului formativ susținut de asistenții spirituali a fost „Mergi și fă și tu la fel” (Lc 10,37).

Au urmat apoi primele două ateliere de lucru. În cadrul acestor momente pregătite și susținute de membri ai Consiliului Diecezan, participanții au fost invitați la introspecție pentru a analiza cele mai profunde valori pe care le-au dobândit în decursul timpului și s-au îmbogățit cu idei noi pe care le vor aplica în parohia lor.

După masa de prânz, un alt moment energic a fost dedicat bansurilor și tehnicilor noi de animare a grupului de copii AC. Misiunea animatorilor de multe ori nu este ușoară. Copilașii învață și se plictisesc repede de activități. Întotdeauna trebuie să lase creativitatea să lucreze și asta au dovedit cu desăvârșire la ziua de formare pentru animatori.

Au încununat toată activitatea lor prin participarea la Sfânta Jerfă, aducându-i mulțumire lui Isus pentru amintirile pe care le-au construit împreună de-a lungul zilei și cerându-i binecuvântarea ca ceea ce au învățat cu atâta dăruire să aducă roade bogate în parohiile lor.

Consiliul Diecezan, prin prezența animatorilor, a trimis îmbrățișări pentru toți copiii din parohie și a încurajat pe cei mai mari să rămână statornici în misiunea pe care au primit-o. Împreună, suntem făuitorii unui viitor iubitor de Cristos și care păstrează oamenii aproape de Dumnezeu și de învățăturile Sale.

Fotografii puteți vedea aici.