Ultima perioadă a fost pentru membrii Acțiunii Catolice „Sfântul Iosif” un adevărat prilej de a dovedi că milostivirea lui Dumnezeu se găsește în fiecare dintre noi. Campania „Croitori de viitor” a fost cadrul potrivit pentru a trăi caritatea în Anul Sfânt al Milostivirii.

Am pornit la drum cu dorința de a dărui uniforme școlare pentru 80 de copii din Kenya, alături de Centrul Misionar Diecezan și Acțiunea Catolică Nocera din Italia. Împreună, am reușit să îndeplinim visul acestor copii de a merge la școală. Membrii asociației noastre au fost cu adevărat mărturisitori ai iubirii lui Isus în lume.

Proiectul „Croitori de viitor” nu a lipsit de la activitățile diecezane ale asociației și nici de la întâlnirile diecezane ale tinerilor și copiilor. De asemenea, a fost adoptat și de parohii din dieceza noastră unde este prezentă Acțiunea Catolică; aici s-au inițiat diverse acțiuni și activități prin care să ne apropiem mai mult de îndeplinirea obiectivului nostru.

Campania a fost un real succes. Nu numai că ne-am îndeplinit obiectivul și am adunat bănuții pentru cele 80 de uniforme, dar am mai strâns câțiva și pentru misiunea din Kenya. Cu ocazia celebrării a 50 de ani de misiune în deșertul african, o delegație din România, din care a făcut parte și părintele Felix Roca, asistent spiritual general, a vizitat comunitățile care se află în grija misionarilor din Kenya. Cu această ocazie, fondurile strânse de asociația noastră împreună cu Centrul Misionar Diecezan și prietenii asociației din Italia au fost înmânate responsabililor misiunii, care se vor îngriji de confecționarea și distribuirea acestor uniforme.

Kenya-646_opt

Prin intermediul acestei campanii, Acțiunea Catolică a dovedit că atunci când îți dorești cu adevărat ceva, tot ce te poate ține departe este să nu acționezi. Dorim să mulțumim din toată inima tuturor celor care contribuit la această frumoasă inițiativă! Cu ajutorul lor, din această toamnă, 80 de copii vor merge la școală! Cu ajutorul lor, educația mai face un pas mic în față! Cu ajutorul lor, acești copii din deșertul Bakaka știu că undeva, în Europa, au o armată de prieteni, știu că au o familie care se roagă pentru ei! Și ce bucurie poate fi mai mare?

Sumele care s-au strâns în cadrul campaniei „Croitori de viitor”:
Ziua Tineretului – 500 lei
Sărbătoarea copiilor – 470 lei
Întâlnirea Diecezană a Adulților – 1900 lei
Parohia „Sfântul Anton” Iași – 547 lei
Parohia Pildești – 510 lei
Parohia Poiana Micului – 900 lei
Parohia Mărgineni – 1200 lei
Acțiunea Catolică Nocera Inferiore Sarno – 500 euro

În total, s-au strâns peste 8000 de lei. Mulțumim tuturor!
Vă purtăm în rugăciune!