În perioada 29 august-1 septembrie 2019 s-a desfășurat campusul diecezan al Acțiunii Catolice din Nocera Inferiore – Sarno, Italia, având ca temă principală „Called to be great”. Participarea noastră a avut ca scop întărirea relațiilor dintre cele două dieceze în sprijinul creșterii formative și spirituale.

La această întâlnire, destinată formării spirituale a tinerilor și adulților, a participat și o delegație a Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași, reprezentând cele trei sectoare, adulți, tineri și copii (Mariana Sofronie, Dumitru Celina și Marina Dogariu), însoțită de asistentul spiritual general, pr. Felix Roca.

Tema propusă l-a avut în centru pe David și drumul parcurs de acesta spre a deveni un rege plăcut Tatălui Ceresc. Descoperind planul pe care Dumnezeu i l-a pregătit lui David, am descoperit și noi faptul că suntem chemați să fim protagoniști ai propriei noastre vieți.

Preasfințitul Giuseppe Giudice, episcop de Nocera Inferiore – Sarno a fost prezent în mijlocul participanților și pornind de la exemplul lui David, a încurajat Acțiunea Catolică să se elibereze de armura structurilor pentru a fi mult mai atentă la nevoile persoanelor. La omilia de la sfânta Liturghie, păstorul diecezei a încredințat „cinci pietricele”: dragostea față de viață, valorizarea propriului mediu de viață, participarea la sfânta Liturghie, spovada frecventă și trăirea speranței, ajutoare pentru a fi învingători în credință.

Campusul diecezan a fost bogat în activități, atât formative, cât și spirituale. Programul a prevăzut celebrarea sfintei Liturghii în fiecare zi, activități formative pe sectoare, discuții în grupuri mici, adorație Euharistică și activități cultural-recreative.

După încheierea campusului, delegația din Dieceza de Iași a vizitat orașul Sarno și Sanctuarul din Pompei, mulțumind lui Dumnezeu pentru aceste zile frumoase petrecute împreună.

Mulțumim prietenilor ACționari Dieceza Nocera Inferiore – Sarno pentru această experiență inedită și îi așteptăm cu bucurie la activitățile noastre!

Celina Dumitru