Caravana Tinerilor a ajuns pe data de 8 mai în parohia „Sfântul Mihail” din Săbăoani, a patra oprire a caravanei.

Am  întâlnit un grup frumos de tineri doritori de a participa la mai multe activități. Într-un prim moment al zilei ne-am cunoscut mai bine între noi prin jocul „Portretul” condus de Antonina Ambăruș. Prin desenarea acestor portrete de către cei din jurul nostru, am descoperit ca avem mult mai multe caracteristici decât vedem noi și că anumite defecte pe care poate le ascundem, nici măcar nu se văd.

Ziua a continuat cu momentul formativ, „Alege să fii ACTiv!”, susținut de Eduard Gherghelucă. Am înțeles mai bine relația membrului ACT cu Cristos, cât de important este să aparții unui grup și cât de utilă este atitudinea voluntară pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru. Pentru aprofundarea acestor idei am avut și câteva mărturii interesante și pline de sentimente.

Imediat după acest moment formativ, Andreea Vințilă și Andrei Ailenei au pregătit  un atelier pentru tineri care a avut scopul de a pune în practică ceea ce au învățat la momentul precedent. Tinerii au fost puși față în față cu o anumită problemă care poate apărea într-o parohie și au încercat să o rezolve cât mai aproape de realitatea parohiei.

După o mică pauză și o rugăciune, condusă de Dîncă Laurențiu, pentru a avea spor în momentele ce aveau  să urmeze, tinerii au participat la o activitate surpriză, îndrumați de Antonina Ambăruș. Aici, tinerii au conștientizat cât de importantă este comunicarea și ajutorul reciproc într-un grup, ei fiind nevoiți să colaboreze și să-și împartă sarcinile în mod egal pentru a termina activitatea.

Ziua s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire pentru reușita întâlnirii, rugăciune condusă de părintele vicar din parohie. A fost o zi plină de energie și entuziasm, fiecare a plecat acasă cu o experiență minunată și cu prieteni noi. Le mulțumim tinerilor din Săbăoani pentru primirea plină de bucurie și căldură, pentru curaj și disponibilitate!

Plecăm la drum plini de recunoștință pentru toate activitățile reușite de-a lungul Caravanei și ne uităm încrezători spre viitor!