Caravana ACT a făcut cea de-a treia oprire în parohia „Sfântul Ștefan” din Pustiana pe data de 25 aprilie.

Am fost primiți de un grup minunat de tineri cu o mare dorință de cunoaștere. Ziua a început cu salutul din partea consiliului sectorului tineri și cu activitatea de cunoaștere „Portretul”, condusă de Antonina Ambăruș. Această activitate de cunoaștere a avut rolul de a le arăta tinerilor că aceștia pot vedea mai multe calități în cei din jurul nostru decât ne putem noi imagina.

Ziua a continuat cu momentul formativ, „Alege să fii ACTiv!”, susținut de Eduard Gherghelucă. Am înțeles mai bine relația membrului ACT cu Cristos, cât de important este să aparții unui grup și cât de utilă este atitudinea voluntară pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru. Pentru aprofundarea acestor idei am avut și câteva mărturii interesante și pline de sentimente.

Legat de momentul precedent, Andreea Vințilă a pregătit un atelier care să-i ajute pe tineri să abordeze corespunzător o problemă care poate apărea într-o parohie dar și cum să le rezolve cât mai bine în raport cu realitatea parohiei.

După o mică pauză și o rugăciune, condusă de Laurențiu Dîncă, pentru a avea inspirație și spor în momentele ce aveau să urmeze, tinerii au participat la o activitate surpriză, îndrumați de Antonina Ambăruș. Aici, tinerii au conștientizat cât de importantă este comunicarea și ajutorul reciproc într-un grup, ei fiind nevoiți să colaboreze și să-și împartă sarcinile în mod egal pentru a termina activitatea.

Ziua s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire pentru reușita întâlnirii, rugăciune condusă de părintele vicar din parohie. A fost o zi plină de energie și entuziasm, fiecare a plecat acasă cu o experiență minunată și cu prieteni noi. Le mulțumim tinerilor din Pustiana pentru primirea plină de bucurie și căldură, pentru curaj și disponibilitate!

A treia oprire a Caravanei ne-a oferit un elan mare și foarte multă încredere pentru următoarele locații de pe harta Caravanei. Așteptăm cu multă nerăbdare să ajungem și în parohia ta!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Echipa sectorului tineri