Data de 23 mai 2021 a însemnat pentru echipa caravanei un popas în parohia „AMD” Pildești.

Ne-am întâlnit cu tinerii în jurul amiezii și am început activitatea de cunoaștere „Portretul”, susținut de Antonina Ambăruș. Scopul acestui joc este de a vedea ce caracteristici văd persoanele din jurul nostru la noi, de cele mai multe ori, caracteristicile fiind unele pe care noi nu le observăm.

Ziua a continuat cu momentul formativ, „Alege să fii ACTiv!”, susținut de Eduard Gherghelucă. Am înțeles mai bine relația membrului ACT cu Cristos, cât de important este să aparții unui grup și cât de utilă este atitudinea voluntară pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru. Pentru aprofundarea acestor idei am avut și câteva mărturii interesante și pline de sentimente.

Legat de acest moment formativ, Antonina Ambăruș și Dîncă Laurențiu au pregătit un atelier pentru tineri care să-i ajute pe tineri să abordeze corespunzător o problemă care poate apărea într-o parohie dar și cum să le rezolve cât mai bine în raport cu realitatea parohiei.

După o mică pauză și o rugăciune, condusă de Dîncă Laurențiu, pentru a avea spor în momentele ce aveau  să urmeze, tinerii au participat la o activitate surpriză, îndrumați de Antonina Ambăruș. Aici, tinerii au conștientizat cât de importantă este comunicarea și ajutorul reciproc într-un grup, ei fiind nevoiți să colaboreze și să-și împartă sarcinile în mod egal pentru a termina activitatea.    

Ziua s-a terminat cu un feedback și concluzii, urmată de rugăciunea de încheiere din partea parintelui Paroh. Le mulțumim tinerilor din Pildești pentru primirea călduroasă, de curajul de care au dat dovadă și de disponibilitate!

Al cincilea popas al Caravanei nu a fost decât o rampă de lansare plină de speranță mult curaj și încredere. Abia așteptăm sa ne întâlnim cu voi în drumul Caravanei prin Dieceză.

Echipa sectorului tineri