După Iugani, Caravana ACT a plecat încrezătoare și plină de energie către a doua destinație: Cleja, unde a ajuns sâmbătă, 17 aprilie.

Ziua a început cu un salut cald și primitor din partea preoților parohiei. În clipele următoare am făcut cunoștință cu tinerii din Cleja, aflați într-un număr mare și cu dorință arzătoare de cunoaștere. Imediat după rugăciunea de deschidere, am profitat de razele calde ale soarelui și am ieșit afară la un joc de echipe, arbitrat de Antonina Ambăruș, responsabil al sectorului tineri din zona Bacău, joc care să ne trezească spiritul cooperativ pentru activitățile viitoare.

Pentru a ne trage puțin răsuflarea, programul a continuat cu vicepreședintele sectorului tineri, Eduard Gherghelucă, care a prezentat materialul formativ despre implicarea și viața activă în Acțiunea Catolică, atât la nivel parohial, cât si la cel diecezan, național și internațional. După acest moment îmbogățit de mărturisiri minunate a urmat o probă practică animată de Andreea Vințilă, coordonator pe zona Iași și Andrei Ailenei, responsabil al sectorului tineri din zona Iași, probă care a avut scopul de a-i pune la încercare pe tineri cu anumite probleme ce pot apărea într-un grup și de a găsi o rezolvare cât mai apropiată de realitatea tinerilor.

Acest moment a fost urmat de o activitate pregătită de Antonina Ambăruș prin care s-a pus mult accentul pe lucrul în echipă, lucru ce tinerii l-au simțit si la prima activitate a zilei. Activitatea i-au unit mai tare pe tineri, conștientizând că împreună se pot realiza lucruri mai minunate, fiecare împărtășind din ideile proprii, și mult mai rapid, dacă ne ajutăm colegii si dacă ne împărțim responsabilitățile într-un mod egal. După aceasta, a urmat un moment de împărtășire și un moment de rugăciune pentru a-i mulțumi Domnului pentru acea zi reușită.

Asemenea ca la Iugani, ziua petrecută la Cleja a întrecut așteptările, găsind tineri foarte uniți, creativi, deschiși și comunicativi. A fost o zi rodnică, plină de energie pozitivă și cu multe activități din care am învățat lucrul în echipă, importanța fiecărui membru, comunicarea și ascultarea.

Le mulțumim tinerilor din Cleja pentru timpul acordat și pentru bucuria oferită de-a lungul zilei. De asemenea, le mulțumim din suflet și preoților parohiei pentru primirea caldă în mijlocul parohiei lor.

Drumul Caravanei abia a început! Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne este rezervat pe viitor!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Echipa sectorului tineri