Caravana ACT și-a continuat drumul și a ajuns sâmbătă, 29 mai, în parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iași.

Ziua a început cu salutul participanților și un mic joc de cunoaștere intitulat „Portretul”, coordonat de Eduard Gherghelucă, vicepreședinte al sectorului din tineri. Scopul acestui joc a fost de a-i încuraja pe participanți să se descopere, atât pe ei, cât și pe cei care fac parte din grupul lor.

După momentul de cunoaștere a urmat o prezentare a Acțiunii Catolice susținută de Andreea Vințilă, coordonator al zonei Iași. Cu ajutorul acestei prezentări, tinerii au avut ocazia să cunoască mai bine principiile și valorile după care se ghidează Acțiunea Catolică. Prezentarea a fost întărită de mărturiile celor din consiliu, dar și de intervențiile participanților.

Ziua a continuat cu un joculeț care își dorește să-i facă pe tineri să înțeleagă că orice problemă ar putea întâmpina în parohiile lor, soluția o pot găsi chiar ei. Am avut aici ocazia să găsim răspunsuri la întrebări des întâlnite în rândul tinerilor, dar să și dezbatem motivul pentru care uneori ne vine greu să acționăm deși cunoaștem rezolvarea.

Spre final ne-am destins cu un joc educativ intitulat „Casa în care crești frumos”, unde participanții au fost împărțiți în două echipe și aveau sarcina de a construi câte o secțiune din casă. Sub supravegherea Antoninei Ambăruș, responsabil al sectorului tineri al zonei Bacău am învățat să lucrăm în echipă și am înțeles că unde-s doi puterea crește și șansele de reușită sunt mai mari. A fost o zi plină de bucurie și de roade în care prin fiecare activitate ne-am apropiat tot mai mult de ceea ce semnifică Acțiunea Catolică și ne-am însușit gânduri și idei noi. Ziua s-a încheiat cu o rugăciune și cu o mare mulțumire pentru tinerii parohiei „Sfântul Anton de Padova” care și-au rupt din timpul lor ca să participe la această activitate, dar și pentru ospitalitatea preoților comunității care ne-au primit cu atâta căldură și bunăvoință în mijlocul lor.

Echipa sectorului tineri