Duminică, 6 decembrie 2020, membrii Acţiunii Catolice ,,Sfântul Iosif” din Dieceza de Iaşi vor depune sau reînnoi, în cadrul sfintei Liturghii, adeziunea lor la această asociație. Prin acest gest, copiii, tinerii şi adulţii vor să își manifeste angajamentul lor de slujire și dorinţa de implicare în Biserică şi în societate, în colaborare cu păstorii.

Adeziunea la Acțiunea Catolică înseamnă un stil de viață caracterizat de dorinţă de sfinţenie trăită în cotidian, slujire a carității, dar și pasiune educativă, dimensiuni care contribuie la îmbogățirea contextului cultural din care facem parte.

Este și astăzi valabil îndemnul Papei Francisc, din discursul adresat Acțiunii Catolice Italiene (30 aprilie 2017): ,,Dragi copii, tineri și adulți din Acțiunea Catolică: mergeți, duceți-vă la toate periferiile! Mergeți, și acolo fiți Biserică, având forța Duhului Sfânt. Să vă susțină ocrotirea maternă a Fecioarei Neprihănite; să vă însoțească încurajarea și stima episcopilor”.

Chiar dacă perioada actuală este presărată cu încercări și provocări, ne dorim ca și în acest an asociativ să fim o prezență activă în comunitățile parohiale și să răspundem chemării lui Dumnezeu fără teamă, cu speranță și încredere că ,,Toate le pot în cel care mă întărește.” (Fil 4,13). Tema anului asociativ care este inspirată din invitația adresată de Sfântul Ioan Paul al II-lea Acțiunii Catolice, la 26 aprilie 2002, ne va însoți și ne va da forță, curaj și încredere: „Tocmai pentru că Biserica are nevoie de o Acțiune Catolică vie, puternică și frumoasă, îmi place să vă spun fiecăruia dintre voi: Duc in altum! Duc in altum, Acțiunea Catolică! Ai curajul viitorului!”. Astăzi,  în contextul pandemiei cu care se confruntă întreaga lume, aceste cuvinte îmbracă un sens și mai profund pentru membrii Acțiunii Catolice.

În urma consultării cu cei în drept din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași și a încurajării ca acest moment important din viața asociației să aibă loc la data stabilită, ritualul depunerii adeziunii a fost adaptat la normele de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului COVID-19.

Materiale care pot fi de folos pentru pregătirea și desfășurarea acestui eveniment sunt disponibile aici: www.aciasi.ro/resurse/

Vă felicităm că ați ales să faceți parte din familia Acțiunii Catolice!

Sărbătoare binecuvântată!

Cristina Mare,
președinte diecezan