Luna decembrie se apropie și aduce cu sine sărbători bogate în semnificație pentru fiecare creștin, pentru fiecare membru al Acțiunii Catolice. Considerăm importantă pregătirea spirituală și umană a tuturor membrilor, copii, tineri și adulți, pentru ca, luminați de Duhul Sfânt, să alegem zilnic să slujim în Biserică.

Astfel, Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași propune și în acest an copiilor și tinerilor un itinerariu spiritual de pregătire pentru Advent și sărbătoarea Crăciunului, specific fiecărui sector în parte.

Pas cu Pas, mai aproape de Isus este titlul itinerariului pentru copii din acest an, pentru perioada Adventului și a Crăciunului. Acest itinerar spiritual este realizat de echipa sectorului copii ca să ne ghideze pașii spre a fi mai aproape de Dumnezeu și de Pruncușorul Isus. Itinerariul poate fi descărcat de aici.

O variantă mai accesibilă pentru a parcurge itinerariul tinerilor, denumit anul acesta Cale spre inima ta, este aplicația Itinerarii spirituale, ce se poate descărca din Magazinul Google, accesând linkul de aici. Pentru actualizarea aplicației este nevoie de acces la internet. Însă dacă preferați varianta clasică, ea poate fi citită de aici: https://itinerar-advent2020.blogspot.com/

Alături de cele două itinerarii propuse pentru tineri și copii, ni se alătură și sectorul adulți cu Glasul Acțiunii pentru luna decembrie. El poate folosit în această perioadă de pregătire pentru Crăciun și se poate descărca de aici.

Duminică, 6 decembrie, membrii Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași vor depune sau vor reînnoi adeziunea în cadrul Sfintei Liturghii. Este sărbătoarea în care fiecare persoană alege din nou să-i spună „Da” lui Dumnezeu, pentru a da mai multă valoare angajării și implicării personale în asociație, în Biserică și în societate. Pentru a conștientiza semnificația promisiunilor făcute la adeziune, fiecare asociație parohială va organiza înainte de adeziune o zi de reculegere.

Pentru timpul Adventului, vă invităm să susțineți activitatea Coșul carității. În perioada 6-27 decembrie se pot colecta alimente neperisabile, dulciuri, hăinuțe, care apoi să fie împachetate în cutii de cadouri pentru a fi dăruite celor săraci și aflați în suferință. De multe ori, modul cum oferim un cadou este mult mai emoționant decât conținutul. Cadourile pot fi însoțite de felicitări cu urări de Crăciun. Copiii pot împodobi cutiile cu desene realizate de ei, pentru a aduce culoare darurilor și bucurie celor care le vor primi.

Timpul sfânt al așteptării și al pregătirii pentru venirea Pruncului Isus să inunde inimile noastre cu pace, speranță și bucurie în Domnul!

Advent binecuvântat!

Cristina Mare,
președinte diecezan