Împreună pentru prima dată, tinerii și adulții din Acțiunea Catolică Tămășeni, însoțiți de părintele paroh Petru Beșleagă și asistentul spiritual parohial, părintele Claudiu Neculăeși, au pornit spre Viișoara, locul ales pentru ziua de reculegere, zi tradițională pregătirii propusă an de an înainte de depunerea și reînnoirea adeziunii în această asociație.

Frumosă a fost această zi încă de la început, cu fulgi de nea, cu emoții cauzate de vremea capricioasă, cu priviri întrebătoare, cu rețineri în atitudine, dar toți cu aceeași dorință: de a trăi o zi de reculegere rodnică și specială. Momente comune dar și specifice fiecărui sector, studiate în detaliu de asistentul spiritual, au făcut ca această zi să ne deschidă cu bucurie dorința de a ieși din anonimat și a fi acționari căutători de bucurie și fericire în parohia noastră. Meditații, sfânta Liturghie, Lectio divina, mărturii de credință ale surorilor de clauzură benedictine au fost cuprinse în programul zilei, care ne-a îmbogățit cu multe învățături adunate punându-ne în mișcare gândirea și modul adevărat de a trăi cu mai multă credință viața care este atât de prețioasă și frumoasă, atunci când ne lăsăm pătrunși de bucuria autentică sădită în inima fiecăruia dintre noi.

Duminică sărbătoare mare a fost la sfânta Liturghie de la ora 11, concelebrată de cei trei dragi păstori ai noștri. De data aceasta, membrii AC au fost protagoniștii spre care ochii comunității au fost ațintiți. Copiii, tinerii și adulții care au aderat la această asociație au depus și reînnoit adeziunea în cadrul sfintei Liturghii, animată de ei cu implicarea în momentele liturgice. În detaliu, părintele Virgil, asistentul spiritual la sectorul copii, împreună cu părintele paroh și părintele Claudiu, s-a îngrijit ca totul să decurgă minunat.

Predica înălțătoare a părintelui paroh ne-a centralizat importanța implicării și ne-a îndemnat să fim membri AC atenți, punctând „vegherea” și grija mare în alegerile noastre de zi cu zi, pentru a rămâne pe linia promisiunilor făcute solemn. Să fim și să rămânem acționari responsabili pe drumul sfințeniei la care Biserica ne cheamă în fiecare zi.

În aplauze și felicitări, zâmbete, fotografii și atmosferă de sărbătoare am încheiat această zi care, de fapt, este începutul oficial de a trăi într-un mod organizat credința în parohia noastră și la nivel diecezan.

Recunoștință și mulțumiri aducem bunului Dumnezeu pentru darul AC în parohia noastră, dar și păstorilor noștri care se îngrijesc de sufletele noastre cu multă dăruire, ca noi să fim ceea ce suntem: „O MARE FAMILIE ÎN SLUJBA BISERICII!”

Felicitări tuturor!

Simona Enășoaie, președinte parohial