Sâmbătă, 22 martie 2014, Acţiunea Catolică a organizat o zi de formare pentru membrii sectorului adulţi la Roman în parohia Isus Bunul Păstor. Au fost prezente 60 de persoane din cele 10 parohii unde exista ACA din zona Roman. Tema acestei întâlniri a fost: „Să trăim evangelia cu bucurie!”

Programul a început cu rugăciunea şi discursul de bun venit al părintelui Francisc Fărcăşel, parohul din parohia gazdă, care a subliniat importanţa AC în biserică care împreună cu întregul cler trebuie să colaboreze, să se implice cât mai mult pentru că fiecare avem de învăţat unul de la celălalt.

A fost prezentă la această întâlnire şi responsabilul zonal, doamna Cristina Mare, dar şi vicepreşedintele diecezan, doamna Viorica Spătaru, care şi-a exprimat bucuria de a vedea toate parohiile prezente şi ne-a amintit următoarele întâlniri ACA.

A urmat un moment formativ: „Să trăim evangelia cu bucurie!” ţinut de părintele Alois Moraru, asistentul spiritual al ACA, care ne-a prezentat exortaţia apostolică Evangelii gaudium a papei Francisc, aprofunzând, capitol cu capitol, frumuseţea şi bucuria cu care Sfântul Părinte ne propune noul mod de evanghelizare, pornind de la cei mici, cu umilinţă şi simplitate putând găsi bucuria credinţei şi descoperi modalităţile prin care Evanghelia poate fi aplicată în viaţa de zi cu zi, în parohiile noastre.

După un moment de pauză a urmat intervenţia reprezentantului zonal ACA, doamna Monica Erdeş, cu prezentarea temei: „Educarea la muncă în vremuri actuale, un bine pentru persoana şi pentru demnitatea ei”. S-a subliniat importanţa muncii care dă demnitate omului şi îl face „pe om mai om” şi astfel colaborează la opera lui Dumnezeu prin muncă, ajungând la visul lui Dumnezeu unde planeta, grădina convieţuirii, este binecuvântată de Tatăl ceresc.

Prânzul nu a lipsit cu aperitive şi sărmăluţe, dar şi delicioase prăjituri.

Întâlnirea a continuat cu discuţii pe patru grupuri reprezentând cele patru laturi ale AC. Fiecare a avut de aprofundat un text şi diferite întrebări care ne-au dat suficient timp să ne confruntăm în idei şi fiecare să ne îmbogăţim unul de la celălalt. Concluziile celor patru grupuri au fost expuse de câte un reprezentant al grupului la întâlnirea comună din biserică. Grupul formativ a ajuns la concluzia că fiecare dintre noi trebuie să fie un evanghelizator. Grupul liturgic a ajuns la concluzia că este important să se implice în momentele liturgice prin apostolatul laic, punerea în comun a talanţilor prin rugăciunea comună. Grupul caritativ a ajuns la concluzia că trebuie să aibă în vedere relaţia noastră cu ceilalţi ţinând cont că a acţiona mereu este foarte important şi foarte plăcut în ochii lui Dumnezeu. Grupul cultural recreativ nu a uitat să ne amintească că aceste momente recreative unesc grupurile şi aşa reuşesc să se cunoască mai bine.

Împreună este mai multă bucurie iar evanghelizarea trebuie privită cu bucurie nu ca o povară.

Nu în ultimul rând, dar ca o încoronare a momentelor frumoase trăite împreună, a fost Calea Sfintei Cruci, urmată de sfânta Liturghie unde reprezentanţii parohiilor au participat şi colaborat ca trăirea Evangheliei să bucure inima fiecărui participant.

Ziua de formare s-a terminat, dar ceea ce am trăit în această zi minunată trebuie să punem în practică, în viaţa de zi cu zi, la muncă, în familie, în societate dar mai ales în parohiile noastre, printr-o trăire concretă a credinţei aşa cum ne-a învăţat Isus Cristos, modelul nostru.

Simona Enăşoaie

raleigh’s trend photography lovers
Stunning Virgin Media Movie Wins for Robert Pattinson and Kristen Stewart

retailers make the biggest mistake of
Top Designer Louis Vuitton Handbags