Membrii Acţiunii Catolice, sectorul adulţi, din zona Bacău, au participat sâmbătă, 22 martie 2014, la o zi de formare în Parohia „Sfântul Anton”, Faraoani. Tema acestei zile a fost „Să trăim evanghelia cu bucurie”.

Primele parohii care au ajuns la Faraoani au fost parohiile Valea Mare şi Zăpodia, care, pentru a mulţumi Preasfintei Fecioare Maria pentru ziua frumoasă şi călduroasă ce urma să fie, au început recitarea sfântului Rozariu, alăturându-se parohiile Pustiana, Moineşti, Comăneşti, Gioseni, Oneşti, Mărgineni, Baraţi şi, bineînţeles, Faraoani, în total participând 73 de persoane.

Activitatea a început cu o rugăciune de deschidere, recitând Laudele din Breviar. Cuvintele de salut au fost rostite de părintele vicar Ştefan Ciubotaru, de Viorel Butacu, coordonatorul zonal din Bacău, de părintele Iosif Dămătăr, asistentul spiritual al sectorului adulţi și de domnul Paul Păduraru, care a făcut prezentarea parohiilor şi a programului zilei.

La momentul formativ, părintele Iosif a prezentat tema „Să trăim evanghelia cu bucurie”, având în Evangelii Gaudium o bună călăuză a paşilor noştri pe drumul credinţei propuşi de Sfântul Părinte papa Francisc. Punctele temei au fost:

– Trasformarea misionară a Bisericii;
– În grija angajării comunitare;
– Vestirea Evangheliei;
– Dimensiunea socială a evanghelizării;
– Evanghelizatori cu Duh.

După o scurtă pauză, responsabilul zonal a avut o intervenţie cu tema „Educarea la muncă în vremurile actuale, un bine pentru persoană şi pentru demnitatea ei”.

Pentru o mai bună aprofundare a celor două teme, prezentările s-au făcut pe patru grupe de discuţii, având câte o întrebare din cele două teme, la final coordonatorii grupurilor prezentând o sinteză a discuţiei din grupul propriu. A urmat apoi Calea Sfintei Cruci.

Momentul final şi culminant al zilei a fost celebrarea sfintei Liturghii, prezidată de părintele Iosif Dămătăr. Au fost, de asemenea, ocazii de spovezi pentru ca drumul spre sfinţenie să fie urmat cu sufletele curate, fapt pentru care le aducem mulțumiri confesorilor.

Mulţumiri aducem şi gazdelor noastre, membri AC, sectoarele adulţi şi tineri din Parohia Faraoani, pentru prânzul care ne-a fost oferit cu bunătăţi a la Faraoani şi pentru primirea care ne-au făcut-o, coordonaţi de preşedintele parohial, Duma Angela.

Au fost câteva ore petrecute împreună cu multe învaţături, ore care am fi vrut să fie mai multe. Am plecat spre casele noastre cu bucurie în suflet și speranța că ajutați de sfântul Iosif, patronul Acțiunii Catolice din Dieceza de Iaşi, și prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria vom trăi Postul Mare și sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos cu inimile curate.

Paul Păduraru

Mai multe fotografii puteți vedea aici.

how for t
Warning about J Crew Factory blazers

come perfect garments
Save Dollars on Prom Dress in a Down Economy