Sâmbătă, 11 mai 2019, în Parohia „Sfântul Mihail Arhanghelul” din Săbăoani, a avut loc Sărbătoarea jocului, eveniment organizat de Acțiunea Catolică „Sf. Iosif” din Dieceza de Iași. Tema întâlnirii a fost ACCeptă provocarea lui Isus – fii campion!, însoțită de motoul „Alergați în așa fel încât să câștigați cununa nepieritoare.” (1Cor 9,24-25).

Au fost prezenți peste 300 de copii, însoțiți de 70 de animatori și 15 preoți, veniți din parohii din întreaga dieceză. Zeci de animatori, precum și asistenți spirituali s-au îngrijit ca aceștia să aibă la Săbăoani o zi plină de distracție, voie bună și amintiri de neuitat.

Gustul bansurilor s-a simțit de dimineață, fiind prezentat imnul și flashmobul sărbătorii. Ziua a început cu salutul de bun venit al părintelui paroh Iosub Irinel. Lui i s-au alăturat Lia Pușcașu – vicepreședinte sector copii, părintele Felix Roca – asistent spirtual general, părintele Virgiliu Demșa – asistent spiritual sector copii, zona Roman și părintele Robert Râtan – asistent spiritual sector copii, zona Iași. Apoi, a urmat sfânta Liturghie, unde copiii s-au rugat împreună cu animatorii lor, alături de asistenții spirituali, cerând haruri și binecuvântarea lui Dumnezeu.

După sfânta Liturghie, copiii au fost organizați în echipe, iar cei mici au avut mai întâi sarcina să facă cunoștință cu sfinții care-i vor însoți pe parcursul zilei, să decoreze steagul și să realizeze un mesaj pentru sfântul părinte Papa Francisc, care ne va vizita peste câteva zile. Apoi, cu multă nerăbdare și mai ales cu un entuziasm, niciodată depășit, au pornit la joacă pentru a acumula puncte pentru echipă.

Ștafete, întreceri atletice, dibăcie și perspicacitate sunt unele dintre abilitățile pe care copiii au avut posibilitatea să le antreneze. S-au bucurat de jocuri de baschet, de întreceri în saci, jocuri de rapiditate și forță, precum și de ateliere de pictură și creație. Jocurile s-au desfășurat atât în sala de sport cât și în curtea bisericii. La sfârșitul zilei, toate echipele au ieșit învingătoare, astfel copiii și-au dat seama că cei care se joacă, vor câștiga. Copiii au fost încântați de imn fiind mândri că pot participa la un flashmob uriaș.

A fost o activitate frumoasă, care a promis ediții viitoare, așteptate deja cu nerăbdare de cei mici!

Mai multe fotografii găsiți aici.

Silvia Jitaru