Copiii din Acțiunea Catolică au încheiat vacanța de primăvară participând la Sărbătoarea Jocului. Activitatea s-a desfășurat marți, 10 aprilie, la Bacău, în parohia „Sf. Nicolae”. Au fost prezenți peste 220 de copii, sosiți din parohii din întreaga dieceză. Zeci de animatori, precum și asistenți spirituali s-au îngrijit ca aceștia să aibă la Bacău o zi plină de distracție, voie bună și amintiri de neuitat.

Gustul jocurilor s-a simțit de dimineață! Organizați în echipe, cei mici au avut mai întâi sarcina să-și găsească o identitate olimpică și un slogan încurajator. Apoi, cu multă nerăbdare și mai ales cu entuziasm niciodată depășit, au pornit la joacă.

Ștafete, întreceri atletice, dibăcie și perspicacitate sunt unele dintre abilitățile pe care copiii au avut posibilitatea să le antreneze. S-au bucurat de jocuri de baschet, de întreceri în saci, jocuri de rapiditate și forță, precum și de ateliere de pictură și creație.

Bineînțeles că de la Sărbătoarea Jocului nu au lipsit bansurile și momentele energice, dar nici rugăciunea. Copiii s-au rugat împreună cu animatorii lor, alături de asistenții spirituali și îndrumați de echipa diecezană a sectorului copii.

A fost o activitate frumoasă, care a promis și ediții viitoare, așteptate deja cu nerăbdare de cei mici!

Fotografii puteți vedea aici.