Acțiunea Catolică din parohia noastră a pornit la drum în noul an asociativ cu entuziasm și amploare.

Sâmbătă, 5 decembrie, a fost zi de pregătire interioară a tuturor membrilor, dar și a celor care urmau să depună adeziunea pentru prima dată. Tinerii din parohia noastră s-au întâlnit tinerii din parohia Gherăești la Grădinița “Sfânta Familie” din aceeași localitate și, împreună cu preoții vicari, au participat la o zi de reculegere pregătită împreună. Pornind de la versetele 9 și 10 ale capitolului al 11-lea din cartea Ecleziastului, tinerii au fost îndemnați să reflecteze asupra a ceea ce produce bucuria adevărată, și anume: perspectiva schimbării, a sfințirii și a slujirii. După ce în cursul dimineții au descoperit ceea ce stă la baza bucuriei, după sfânta Liturghie și după binemeritată pauză de prânz, cu ajutorul părintelui vicar de la Gherăești, Alexandru Percu, au descoperit frumusețea unei Acțiuni Catolice, așa cum o dorește Păstorul Suprem Papa Francisc și anume „care iese în afară.” Ziua s-a încheiat cu momente de destindere.

Adulții noștri i-au primit în mijlocul lor pe adulții din Parohia Adjudeni. Împreună cu părintele paroh Petru Beșleagă, au reflectat asupra temei “Convertirea conduce la iertare”, care privită din prisma schimbării treptate a fiecăruia dintre noi, ne ajută sa ne deschidem inimile mai ușor față de Dumnezeu și față de aproapele, până la punctul de a ierta și de a cere iertare. Pentru toți a fost o zi intensă și credem că fiecare membru s-a regăsit în tema aprofundată.

Dacă ziua de sâmbătă a fost o zi pregătitoare, duminică, 6 decembrie, atmosfera a fost una solemnă și de sărbătoare. Copiii, tinerii și adulții, în număr de 118, îmbrăcați cu însemnele specifice membrilor Acțiunii Catolice, ca o mare familie, au decis să reînnoiască și să depună adeziunea la Sfânta Liturghie de la ora 11, în prezența întregii comunități, a părintelui paroh și a părintelui vicar, mărturisind curajul de a-și asuma rolul de laici responsabili în comunitate, în strânsă colaborare cu Biserica.

Sfânta Liturghie, celebrată de părintele paroh Petru Beșleagă, a fost cu totul specială și toți membrii au fost implicați în buna participare a tuturor celor prezenți la biserică. După predică, membrii au fost chemați pe nume și după promisiunile specifice membrilor, cei care au depus adeziunea pentru prima dată, au primit de la părintele paroh și părintele vicar, asistentul spiritual, cravata și insigna.

După sfânta Liturghie, toți membrii împreună cu preoții s-au întâlnit pentru a prelungi sărbătoarea și pe fețele tuturor se putea citi o mare bucurie.

Mulțumim din inimă tuturor membrilor, preoților din parohie, persoanelor care ne-au ajutat pentru ziua de reculegere, precum și tuturor binefăcătorilor noștri. Îi felicităm pe toți membrii și le dorim să experimenteze din plin milostivirea lui Dumnezeu și împreună să o putem face cunoscută tuturor oamenilor!

Simona Enășoaie,
președinte parohial