Acţiunea Catolică este misiune cu toţi şi pentru toţi
23 – 30 aprilie 2017

OBIECTIVUL SĂPTĂMÂNII: reînnoirea conştiinţei vocaţiei laicale a membrilor Acţiunii Catolice „Sfântul Iosif”, în comuniune cu lucrările Congresului Internaţional al Acţiunii Catolice.

În perioada 27 – 30 aprilie 2017, la Roma, va avea loc Congresul Internaţional al Acţiunii Catolice cu tema „Acţiunea Catolică este misiune cu toţi şi pentru toţi”. La acest congres va participa şi Papa Francisc care, bineînţeles, va adresa îndemnuri semnificative Acţiunii Catolice din lumea întreagă. Acest eveniment este o ocazie potrivită pentru a reflecta, în această săptămână a spiritualităţii, asupra propriei vocaţii laicale şi asupra apartenenţei la Acţiunea Catolică.

1. OBIECTIVELE CONGRESULUI

Congresul îşi propune următoarele obiective:
– Să propună o Acţiune Catolică vie, atrăgătoare şi utilă pentru timpurile actuale;
– Să manifeste o Acţiune Catolică ce se poate realiza în toate părţile lumii;
– A mărturisi cu propria experienţă itinerarul pe care Acţiunea Catolică îl propune persoanelor şi grupurilor pentru a-şi trăi credinţa în cheie misionară;
– A motiva alegerea de a fi membru al Acţiunii Catolice la orice vârstă ca o încurajare la implicare şi la responsabilitate;
– A îmbogăţi viaţa Acţiunii Catolice din orice context prin intermediul dialogului şi al împărtăşirii.

2. LOGOUL CONGRESULUI

logoIT_aprile2017Logoul congresului din 2017 a fost desenat cu obiectivul de a da mărturie, cu linii simple şi culori care reprezintă fiecare dintre continente, despre o Acţiune Catolică prezentă în lume şi „în ieşire” misionară, al cărui centru este întotdeauna Isus, reprezentat în cruce şi asumând programul pastoral pe care Papa Francisc l-a trasat în exortaţia apostolică Evangelii gaudium, evidenţiat în mişcarea săgeţii care se îndreaptă în afară în prima tuşă şi în deschiderea liniilor în ansamblul lor.

Aceste linii trasează lumea urmând meridianele şi paralele. Verdele reprezintă Africa, roşul- America, albastrul – Oceania, galbenul – Asia şi albul – Europa. În fiecare din continente, Acţiunea Catolică este prezentă cu expresii diverse, cu acest nume sau cu alt nume, însă constituită de cele patru note caracteristice luate toate împreună după definiţia Conciliului Vatican II (AA, 20).

Logoul este completat de tema congresului: „Acţiunea Catolică este misiune cu toţi şi pentru toţi”. Tema face referire la paragraful 273 din Evangelii gaudium, care ne reamintește misiunea de a trăi în inima poporului, oferind toată dinamica vieţii noastre asociative rodnice în Biserică, mister de comuniune misionară şi în societate.

Materialul suport pentru activitățile din această săptămână poate fi descărcat de aici.