În perioada 8 – 15 ianuarie 2017 s-a desfășurat Săptămâna Păcii. Mai jos puteți citi câteva din activitățile desfășurate în parohiile diecezei:

Parohia „Sfântul Anton de Padova”, Iași
În parohia „Sfântul Anton de Padova” Iași copiii au marcat Săptămâna păcii făcând un joc interesant în care trebuiau să interacționeze cu cei din jur, să se roage sau să răspundă la câteva întrebări. Astfel au reușit să înțeleagă mai bine rolul păcii în grupul de prieteni, în familie sau în lume. Tinerii au fost mai serioși și s-au rugat împreună cu comunitatea Sfântul Rozariu, cu mistere special făcute pentru a evidenția faptul că pacea este necesară în jurul nostru, atât pentru noi, cât mai ales pentru cei din jurul nostru. Rugăciunea tinerilor pentru pace a continuat și la sfânta Liturghie unde Duhul Sfânt i-a ajutat să aprofundeze mai mult la acest subiect cu ajutorul Cuvântului din Evanghelie. Mulțumim Domnului pentru aceste zile și ne dorim din toată inima ca pacea să fie în toată lumea.

Parohia „Sfântul Anton de Padova”, Pașcani
Tinerii din parohia „Sfântul Anton de Padova” din Pașcani au început activitățile cu ocazia Săptămânii Păcii printr-o rugăciune, ascultând apoi cuvintele Papei Francisc, prin intermediul unui joc, care le-a captat atenția, pentru ca, în cele din urmă, să răspundă la câteva întrebări și să deseneze un semn al păcii. Sperăm ca pacea să rămână mereu în inimile noastre și să reușim să o răspândim mereu în lume!

Parohia „Sfântul Luca”, Somușca
Am desfășurat mai multe activități, am dezbătut scrisoarea Papei Francisc și am răspuns la întrebări în echipe; am jucat apoi un joc tot pe echipe legat de pacea în lume și cum promovăm și noi nonviolența. Ca președinte, pentru mine a fost o experiență frumoasă și constructivă, mi-am dat seama pe parcursul dezbaterii de capacitatea grupului și am analizat fiecare răspuns. Tinerii nu au ezitat să-și valorifice talentele, chiar dacă uneori au mai și trișat la joc 🙂