În săptămâna 12-19 martie se sărbătorește Săptămâna Carității. Aceasta are menirea de a păstra vie în inima membrilor Acțiunii Catolice atenția față de cei mai defavorizați. Papa Francisc ne adresează o întrebare la care ar trebui nu doar să medităm, ci să și acționăm: „La ce demnitate poate vreodată să spere o persoană atunci când el sau ea nu are hrană și strictul necesar pentru a supraviețui sau, mai rău, atunci când le lipsește lucrul care conferă demnitate?”

Astfel, duminică 12 martie, grupul de tineri din Acțiunea Catolică a participat la o cateheză susținută de părintele vicar, unde ne-a fost explicat ce înseamnă caritatea și în ce constă ea. Dacă până atunci nu eram atât de interesați de ceea ce presupune cuvântul ,,caritate”, după ce am ascultat cele spuse, ne-am dat seama cu toții cât de multe putem face pentru oamenii din jurul nostru care, din păcate, nu au o viață tocmai bună.

După această discuție ne-am hotărât să facem și noi o faptă bună, renunțând la ceva minor din viața noastră şi cu banii economisiți să aducem fericirea pe chipul unor copii de la Școala Gimnazială Specială ,,Sf. Stelian” din Rădăuți. Aici învață copii care provin din familii defavorizate, dar și copii cu diferite deficiențe ușoare sau severe, cum ar fi: Sindromul Down, Autism, Hidrocefalee şi altele. Cum am ajuns acolo, am fost întâmpinați de câteva priviri curioase şi în același timp rușinate de venirea noastră. Am comunicat cu aceștia care au fost foarte fericiți când au văzut că le-am adus câte ceva. Totodată, una dintre învățătoare ne-a povestit despre activitatea de acolo, dificultățile pe care le întâmpină zi de zi, problemele pe care le au acei copii. A fost o experiență de neuitat, care ne-a făcut mai sensibili la ceea ce se petrece în jurul nostru.

În final, vă prezentăm câteva gânduri ale celor care au participat la acest frumos gest:
„Am rămas impresionată de copilașii de la Școala «Sf. Stelian». Sunt niște copii superbi, care ne-au primit cu atâta căldură, dar cu o situație precară și dornici de a învăța ceva nou. Sunt foarte bucuroasă că am putut lua legătura cu ei si că am reușit, noi, tinerii din micul grup al nostru, să aducem un zâmbet acestor copii. Sper ca pe viitor să ne mobilizăm si să le aducem cât mai des zâmbete pe fețe.” (Mayerhoffer Beatrice)

„A fost foarte frumos. Copiii au fost foarte simpatici, păcat că suferă de acele boli. Mi-a făcut o mare plăcere să fac niște copii fericiți și o voi face de fiecare dată cu drag.” (Grijincu Alfred)

„Experiența de astăzi ne-a învățat ce înseamnă cu adevărat să îți iubești aproapele. Copii, de diferite vârste, s-au bucurat să ne vadă chiar dacă le-am oferit ceva minor, o mică atenție. În Săptămâna Carității, am reușit să facem un lucru minunat pe care sperăm să îl transformăm într-un obicei.” (Ursulean Luisa)

„Ziua de astăzi a fost o zi specială întrucât cu toții am învățat ceva. Am învățat că toți suntem egali indiferent de problemele familiale si de sănătate, am învățat să nu ne credem superiori față de alți copii, dar în primul rând, am învățat să dăruim totul cu dragoste şi prietenie. Ne-am bucurat că am putut aduce puțină bucurie in inimile copiilor, care au fost entuziasmați de vizita noastră.” (Nold Narcisa)

„A fost o experiență de neuitat și o bucurie să văd fericire pe chipul acelor copii.” (Verhun Andreea)

5

Pinzaru Diana