Sâmbătă, 22 octombrie 2016, a avut loc, în parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, Adunarea generală a Acțiunii Catolice „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași. La întâlnire au fost prezente 35 parohii reprezentate de președinții și responsabili de sector.

După trei ani de activitate intensă, Consiliul Diecezan care a coordonat activitățile diecezane ale asociației a predat ștafeta noii echipe. Ziua petrecută la Roman a fost plină de emoții, responsabilitate și optimismul noilor începuturi. A fost o zi îmbrăcată în amintiri frumoase construite în familia Acțiunii Catolice, dar și în planuri de viitor și idei care abia așteaptă să fie puse în practică.

La întâlnire au mai participat și asistenți spirituali parohiali care au venit împreună cu delegațiile parohiale și reprezentanți ai nivelului național, prin persoana președintelui național Anca Frona și a secretarului Codruța Fernea. De asemenea, un evaluator sosit din partea Renovabis, Barbara Jantzen, care se afla în aceste zile în România a fost prezent la Roman.

Activitatea a început într-o notă nostalgică: președintele asociației din ultimul trieniu, Adriana Ianuș, a trecut în revistă activitatea asociativă din perioada 2013 – 2016. Ne-am amintit împreună de cursurile de formare pentru președinți, de deschiderile anilor asociativi în cadre frumoase de toamnă, de cursurile de formare pentru responsabilii parohiali și pentru membrii sectoarelor asociației. Tot în acest context am povestit despre campaniile de promovare și inițiativele estivale, despre reprezentările Acțiunii Catolice la nivel național și internațional. A fost un timp al amintirilor și al bucuriilor realizărilor din această frumoasă perioadă.

Ziua a continuat apoi cu prezentarea temei noului an asociativ, Bogați în demnitate, generoși în dăruire, având la bază motto-ul „Ceea ce am, aceea îți dau: în numele lui Isus Cristos Nazarineanul, ridică-te și umblă!” (Fap 3,6). Părintele Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiunii Catolice, ne-a explicat cât de mult contează puținul bine pe care suntem datori să-l facem pentru cel de lângă noi, pentru ceea ce ne înconjoară, pentru noi înșine. Cu această frumoasă idee a participării active la viața de comunitate am continuat programul, votându-se calendarul asociativ pentru anul 2016-2017.

În mijlocul zilei l-am așezat pe Isus, participând la sfânta Liturghie și mulțumind lui Dumnezeu pentru frumoasa activitate pe care asociația a desfășurat-o în ultimii trei ani în Dieceza de Iași. La picioarele altarului am așezat și activitatea ce urma să o desfășurăm după-amiază, când am ales noul Consiliu Diecezan. La cuvântul de învățătură, părintele Felix a amintit importanța acestei zile în sărbătoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea, patronul Acțiunii Catolice din România, care a iubit Acțiunea Catolică și mereu i-a fost aproape în discursuri și rugăciune.

După prânz, am reluat activitatea Adunării Generale, continuând cu prezentarea candidaturilor celor care și-au dat disponibilitatea de a fi parte din noua conducere și cu votarea democrată a acestora. Din prezidiu au făcut parte doamna Anca Frona, președinte, împreună cu domnul Narcis Jitaru, fost vicepreședinte și doamna Ramona Laslău, consilier național pentru sectorul copii. Mai întâi s-a ales Comitetul Director, prin votarea președintelui diecezan, a vicepreședinților de sector și a administratorului. Astfel, în urma validării voturilor, noul Comitet Director este format din:

Cristina Mare – președinte diecezan
Liliana Pușcașu – vicepreședinte sector copii
Adriana Ianuș – vicepreședinte sector tineri
Maria Andrici – vicepreședinte sector adulți
Andreea Gheț – administrator.

Apoi Adunarea Generală s-a împărțit pe zone. În acest cadru, au fost aleși coordonatorii zonali și responsabilii zonali de sector, care să întregească Consiliul Diecezan. Astfel, echipele zonale s-au constituit în felul următor:

Zona Iași
Celina Dumitru – coordonator zonal
Marina Dogariu – responsabil sector copii
Eduard Gherghelucă – responsabil sector tineri

Zona Roman
Mirabela Tamaș – coordonator zonal
Ana Maria Păuleț – responsabil sector copii
Bianca Dorcu – responsabil sector tineri
Mariana Sofronie – responsabil sector adulți

Zona Bacău
Augustina Palade – coordonator zonal
Ștefan Afrențoaiei – responsabil sector copii
Mădălina Herciu – responsabil sector tineri
Anișoara Bordea – responsabil sector adulți.

În aplauzele tuturor și încurajați de fostul Consiliu Diecezan, membrii noii echipe au primit cu bucurie mandatul ce le-a fost încredințat și s-au angajat să facă Acțiunea Catolică mai vie, mai puternică, mai frumoasă! Le dorim mult curaj și încredere că puținul pe care ei îl pun în slujba Bisericii este pentru binele lumii întregi!

Mai multe fotografii puteți vedea aici.

Raluca Cocuț

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.