Postul Mare este un timp special în care noi, creştinii, suntem chemaţi să ne apropiem de Misterul mântuirii, al patimii, morţii şi Învieri Domnului. Acest lucru se realizează prin cele trei căi indicate de Sfânta Scriptură: postul, pomana şi rugaciunea. Conştienţi fiind misiunea de laici responsabili, membrii Acţiunii Catolice din parohia Baraţi şi-au propus pentru această perioadă mai multe momente menite sa ne apropie de Cristos şi totodată să ne apropie unii de ceilalţi.

O activitate propusă pentru această perioadă a fost marcarea Săptămânii Carităţii prin organizarea unei colecte de alimente destinate familiilor nevoiaşe din comunitatea noastră. Atât membrii AC, cât şi ceilalţi credincioşi au răspuns pozitiv acestei iniţiative manifestându-se dorinţa ca acest “Coş al carităţii” să rămână în comunitatea noastră pe toată perioada Postului Mare.

Pentru a marca ziua de 8 Martie membrii AC au pregătit o surpriză mamelor prin confecţionarea de mărţişoare, precum şi a unui program de cântece şi poezii.

Ne-am apropiat mai mult de Isus în suferinţă prin organizarea şi animarea Căii Sfintei Cruci pentru familii, tineri şi copii. Un alt moment special de rugăciune a fost Ştafeta rugaciunii.

Duminică, 15 martie, o parte dintre membrii AC am participat, sub îndrumarea părintelui paroh Andrei Cociangă, la o zi de reculegere la Mănăstirea Carmelitană din Luncani. Tema propusă pentru această zi  a fost „Fericirile” . Au fost momente de har și edificare personal; meditarea fericirilor, participarea la sfânta Liturghie şi parcurgerea Căii Sfintei Cruci ne-au apropiat mai mult de Cristos, adevărata fericire.

Timpul rămas până la Sărbătoarea Învierii va mai cuprinde şi alte activităţi menite să ne pregătească pentru trăirea pe deplin a bucuriei lui Isus Inviat.

De sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului de la Baraţi vă urăm tuturor un timp al Postului Mare plin de roade!

Acțiunea Catolică Barați

Fotografii de la activități găsiți aici.

In the fashion world
6 Steps To Introducing Your Dog To Them

Sheyenne just wants to find his original body
How Kate Middleton Became the Fashion Icon of 2011

10 back to college clothing pertaining to 2012
Men s Necklaces Make Their Mark

tension need to lift weights and buying new work big business garments within the next 8 minutes
Fashion for Women With Curves