Nu mai sunt cuvinte să poată lăuda
Toată iubirea și îndurarea Ta!

Dragi prieteni,

În numele asociației Acțiunea Catolică „Sf. Iosif” din Dieceza de Iași vreau să aduc un omagiu părintelui Cornel, primul asistent spiritual al asociației noastre.

Dacă ar trebui să găsesc un cuvânt pe care să îl rostesc astăzi din toată inima este MULȚUMESC. Mulțumesc cu inima plină de recunoștință căci Lucruri mari a făcut Domnul pentru noi, lucruri mari a făcut pentru Acțiunea Catolică prin părintele Cornel.

Oare am putea vorbi de Acțiunea Catolică fără părintele Cornel? Cu siguranță că nu. Anul 1992 a fost anul nașterii Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași. Era imediat după evenimentele din 1989 care au redat libertatea Bisericii din România, dar și posibilitatea noastră, a laicilor, de a ne organiza conform vocației noastre. Doar că aveam nevoie de un păstor  care să adune turma. Și, inspirat de Duhul Sfânt, PS Petru, păstorul Diecezei, l-a ales pe pr. Cornel, păstorul Acțiunii Catolice. Și a fost omul potrivit la locul potrivit. Omul lui Dumnezeu dedicat misiunii de slujire, întotdeauna disponibil și îndreptat spre ceilalți. Cu determinare, înțelepciune și măiestrie a știut să trezească în mulți tineri dorința de a ieși din anonimat, de a-l mărturisi pe Cristos în ambientele în care sunt prezenți și de a sluji Biserica în propria comunitate parohială.

E greu să vorbim despre părintele Cornel la timpul trecut. Pentru că el a fost, este și va fi în familia Acțiunii Catolice ori de câte ori vom răsfoi albumele cu fotografii ori vom viziona filmulețe de la activitățile noastre, dar și datorită faptului că prietenii nu mor niciodată.

Acum 2 ani când am sărbătorit Jubileul de 25 de ani al Acțiunii Catolice era fericit și mândru că asociația a crescut și s-a dezvoltat frumos. I-am șoptit la ureche că sămânța plantată cu credință și pasiune a dat rod… și chipul lui blând s-a luminat.

Părinte Cornel, vă mulțumim că ați crezut în noi! Vă mulțumim că ne-ati însoțit pe drumul formării noastre umane și spirituale! Vă mulțumim pentru că ne-ați învățat experiența voluntariatului într-o asociație! Vă mulțumim pentru că v-ați îngrijit ca un tată, timp de 13 ani, de bunul mers al familiei Acțiunii Catolice și ați așezat o piatră de temelie la formarea atâtor generații de copii, tineri și adulți! Vă mulțumim că astăzi ne-ați adunat în satul natal, într-un mare Consiliu Diecezan, ca-ntr-o adevărată familie care se reunește acasă de sărbătoarea Crăciunului!

Părinte Cornel, Acțiunea Catolică vă mulțumește și vă prețuiește! ?

Recunoscători pentru tot ce am învățat, vă purtăm în inimă și în rugăciunea noastră! Credem că anul acesta ați petrecut cel mai frumos Crăciun alături de Isus! Suntem convinși că de azi, Acțiunea Catolică are un mare prieten și susținător acolo sus, în cer!

Odihna veșnică, dă-o pr. Cornel, Doamne!
Și lumina fără de sfârșit să – i strălucească!

Cu prețuire și recunoștință,
Cristina Mare,
președinte diecezan