Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași, prin echipa formativă, propune și anul acesta, în timpul Postului Mare și Octavei Paștelui, un itinerar spiritual pentru tineri. Itinerarul păstrează linia ultimelor propuneri formative de acest gen, fiind un parcurs individual, cu reflecții zilnice la Evanghelie, propuse de mai mulți asistenți spirituali, un îndemn și o rugăciune scrise de tineri, pentru tineri.

Itinerarul spiritual are titlul „Îmbrățișați de Cristos” și este și de această dată disponibil la o adresă de blog: itinerar-postulmare2019.blogspot.com. De asemenea, se poate găsi și în aplicația pentru Android dezvoltată special pentru aceste parcursuri: Itinerarii spirituale. Cei care au descărcat deja aplicația pot intra în Google Play pentru actualizare, iar ceilalți o pot descărca la fel de ușor.

La început de drum, părintele Felix Roca, asistent spiritual general, ne spune: „Să nu ne grăbim să credem că Postul Mare este, în primul rând, despre ceea ce trebuie să facem pentru Dumnezeu, ci înseamnă să contemplăm ceea ce Dumnezeu face pentru noi. Înainte ca noi să ne rugăm, să dăm de pomană și să postim, Dumnezeu ni l-a dăruit pe Fiul Său, care a murit pe cruce. Aceasta a făcut și face Dumnezeu pentru noi – ne oferă cel mai mare dar: îmbrățișarea lui Cristos.

Ar fi bine ca drumul Postului Mare să înceapă tocmai de la contemplarea acestei dăruiri a lui Isus și să continue cu tot efortul de a înlătura din viața noastră tot ceea ce nu este conform cu acest dar. E o luptă care nu are menirea de a ne ridica pe un piedestal pentru a ne spune cât suntem de buni, ci a ne oferi posibilitatea să ne bucurăm în totalitate de îmbrățișarea lui Cristos, care ne este împărtășită nu pentru că suntem mai buni, ci pentru că suntem fii ai aceluiași Tată. Iar asta înseamnă vindecare.

Îmbrățișarea lui Isus, conștiința că suntem fii și drumul Postului Mare să ne ajute să găsim forța de a întinde brațele spre Cristos, nu numai pentru a primi, ci și pentru a dărui.

Un Post Mare plin de roade spirituale!”