Cu speranță în inimă ne încredințăm Domnului și în acest an calendaristic, pe care l-am început, rugându-l să ne binecuvânteze cu pace, înțelegere și bucurie. Acțiunea Catolică propune în acest an asociativ, 2018-2019, aprofundarea a ceea ce înseamnă „a recunoaște”. Vom avea ocazia să aflăm mai multe despre acest parcurs formativ participând la activitățile planificate:

13-20 ianuarie 2019– Săptămâna păcii
Obiectivul săptămânii: rugăciune pentru pace, unită cu reflecția asupra faptului că toţi suntem responsabili ai vieţii „cetăţii”, ai binelui comun și trebuie să devenim artizani ai păcii. Papa Francisc a propus pentru Ziua Mondială a Păcii din acest an următoarea temă: Politica bună este în slujba păcii. Mai multe detalii găsiți aici.

9 februarie 2019 – Zi de formare pentru președinții parohiali
Deoarece formarea continuă a președinților parohiali este o prioritate a asociației noastre, oferim acestora oportunitatea de a participa la o zi de formare cu tema Recunoaște-te și îngrijește-te! Întâlnirea se va desfășura pentru zonele Roman și Iași la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, com. Săbăoani, jud. Neamț și pentru zona Bacău în parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Mărgineni. Președinții se pot înscrie până vineri, 1 februarie a.c., completând formularul care se găsește aici. Programul cuprinde:

09.00 Primirea participanților
09.30 Rugăciunea de deschidere
10.00 Moment spiritual
10.30 Pauză
11.00 Ateliere de lucru
12.30 Prânzul
13.30 Prezentări/împărtășiri
15.30 Rugăciunea de încheiere

16 februarie 2019 – Zi de formare pentru animatori
Scopul acestei întâlniri este de a-i ajuta pe animatori să-și întărească încrederea în capacitățile lor de a face acțiuni frumoase în viața proprie și în viața copiilor. Tema întâlnirii va fi Construiește și dăruiește încredere! Pentru zonele Roman și Iași activitatea se va desfășura la Centrul Sf. Leonard Murialdo, Str. Moldovei, nr. 6, Roman și pentru zona Bacău în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din Bacău. Pentru o bună organizare, responsabilii parohiali sunt rugați să înscrie grupul până vineri, 8 februarie a.c., completând formularul care se găsește aici. Programul cuprinde:

08.30 Primirea participanților
09.00 Deschiderea întâlnirii
09.30 Moment formativ
10.15 Activitate de cunoaștere
11.00 Pauză
11.30 Ateliere de lucru
13.00 Prânzul
14.00 Activitate interactivă
15.00 Rugăciunea de încheiere

23 februarie 2019 – Zi de formare pentru adulți
Ziua de formare adresată adulților are ca temă Să-l recunoaștem pe Cristos! Pe parcursul zilei participanții vor avea ocazia să-l recunoască pe Cristos în viața personală, în Cuvânt și Euharistie, în Biserică/Papa și în ceilalți. Pentru zonele Roman și Iași activitatea se va desfășura în parohia „Inima Neprihănită a Mariei” din Roman și pentru zona Bacău la Mănăstirea Carmelitană de la Luncani. Pentru o bună organizare, responsabilii parohiali sunt rugați să înscrie grupul până vineri, 15 februarie a.c., completând formularul care se găsește aici. Programul cuprinde:

09.00 Primirea participanților
09.30 Deschiderea întâlnirii
10.00 Moment formativ
11.00 Pauză
11.30 Sfântul Rozariu, ocazii de spovadă
12.00 Sfânta Liturghie
13.00 Prânzul
14.00 Grupuri de discuții/ împărtășiri
15.30 Rugăciunea de încheiere

Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași desfășoară și în acest an campania Cu 2% mai ACtivi! Persoanele care au realizat venituri în anul 2018 au posibilitatea să susțină activitățile asociației, completând formularul 230, pentru venituri din salarii sau declarația 200, dacă veniturile sunt din alte surse. Mai multe detalii găsiți aici.

Mulţumindu-vă pentru colaborare vă dorim multă binecuvântare! Ne încredințăm Sfintei Fecioare Maria și Sfântului Iosif pentru a ne însoți în misiunea ce o avem de îndeplinit spre binele poporului lui Dumnezeu!

Cristina Mare,
președinte diecezan