Duminică, 9 decembrie, a fost zi de sărbătoare în Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași. Copiii, tinerii și adulții au reînnoit sau au depus pentru prima oară adeziunea în cadrul sfintei Liturghii din comunitate. Însoțiți de asistenții spirituali, ei au rostit cu hotărâre Da-ul lor și s-au pus în slujba Bisericii, ieșind din anonimatul indiferenței și al comodității.

Sărbătoarea a avut loc în 46 de parohii din Dieceza de Iași, în care activează peste 1000 de membri și simpatizanți. La Iași, în cadrul liturghiei tinerilor, a fost prezent și PS Petru Gherghel care, împreună cu părintele Felix Roca, asistent spiritual general, a celebrat ritualul adeziunii pentru tinerii din parohia „Adormirea Maicii Domnului”. Preasfințitul a apreciat în mod deosebit curajul acestor tineri, al copiilor și al adulților din întreaga dieceză care, la fel ca Sfânta Fecioară Maria, au primit cu bucurie misiunea de a fi mărturisitori ai Evangheliei în comunitățile lor.

Noul an asociativ a început în luna octombrie și are ca temă Acțiunea Catolică – bucuria de a evangheliza în orice ocazie și moto-ul „Vai mie dacă nu vestesc evanghelia.” (1Cor 9,16).

Ziua Adeziunii a fost o zi importantă pentru asociația noastră, o zi de sărbătoare și de har! Cu fiecare membru care s-a prezentat în fața altarului disponibil, suntem mai bogați și mai valoroși. Felicitări tuturor! Domnul să vă călăuzească inima și pașii, ca totul să fie spre mai marea Lui slavă!