Redirecționează până la 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif”!

Și în acest an, Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” este cu până la 3,5% mai aproape de inimile tuturor membrilor și simpatizanților din Dieceza de Iași și de oriunde în lume. Toate persoanele care au realizat venituri în 2019 pot susține activitatea noastră și mai mult, redirecționând cu până la 3,5% din impozitul pe venit. Membrii asociației salariați, precum și rudele acestora și toți doritorii de drept sunt invitați să susțină activitatea asociativă prin această modalitate.

***

Descriere campanie:

Conform Legii 571/2003, contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze către o organizație nonprofit cu până la 3,5% din impozitul pe venit plătit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard. Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora. Rezultatul este virarea, în contul organizației nonprofit sau a unității de cult, a unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul anual plătit pentru salariul persoanei respective.

Asociația Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” activează în zona Moldovei, în cinci județe ale țării, în 43 de parohii, cu 1587 membri. Este parte din Federația Acțiunea Catolică din România și, implicit, din Forumul Internațional al Acțiunii Catolice. Asociația Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif”, având statut juridic de organizație nonprofit, face, deci, obiectul legii 571/2003.

În acest sens, membrii asociației salariați, precum și rudele acestora și toți doritorii de drept sunt invitați să susțină activitatea asociativă prin redirecționarea cu până la 3,5% din impozitul pe venit către asociație.

Alte mențiuni:

Cum puteți susține asociația?

Dacă ați realizat venituri în 2019, descărcați și completați cu datele dumneavoastră formularul 230 pe care îl puteți descărca de aici, dacă aveți venituri din salarii sau pensii.

Completarea Formularului 230:

Scrieți datele dumneavoastră de identificare la punctul I; formularul trebuie semnat și datat de către dumneavoastră.

Formularele completate trebuie depuse:

–              direct la registratura organului fiscal, sau pot fi trimise prin poștă prin scrisoare recomandată, de către dumneavoastră;

sau

–              la președintele parohial, care va lua legătura și le va preda coordonatorului zonal.

DATA LIMITĂ ESTE 1 MAI 2020!

Datele de identificare ale Asociației Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” sunt:

denumirea oficială a organizației: Asociația Acțiunea Catolică „Sf. Iosif”
• codul de identificare fiscală: 18792590
• contul bancar al organizației (lei), în format IBAN: RO27BTRLRONCRT0359664501