În ultima vreme auzim tot mai des că Pământul „se îmbolnăvește”: încălzirea globală, poluarea, împuținarea resurselor naturale, calitatea din ce în ce mai scăzută a apei… Sunt aspecte ale vieții de care suntem direct răspunzători.

De multe ori avem tendința să luăm de drept ceea ce ni se oferă fără niciun cost și să nu punem prea mare preț pe aceste minunate daruri gratuite din partea Creatorului. Tocmai în aceste timpuri, Papa Francisc ne îndeamnă să fim mai atenți la ceea ce se găsește în jurul nostru și să prețuim mai mult această comoară naturală pe care Dumnezeu a așezat-o în mâinile noastre.

În acest sens, Acțiunea Catolică propune pentru Săptămâna Spiritualității din acest an o temă întru totul în asentimentul Bisericii Universale: grija față de casa comună. Prin această tematică ne dorim ca timpul din Săptămâna Spiritualității să fie un adevărat „incubator” pentru această ecologie umană despre care Papa Francisc vorbește în enciclica sa Laudato Si.

Mai multe informații despre propunerea pentru Săptămâna Spiritualității, precum și un suport de activitate pentru această săptămână puteți descărca de aici.

Săptămâna Spiritualității se desfășoară în fiecare an în cea de-a doua săptămână din Timpul Pascal. În acest an, săptămâna Spiritualității începe duminică, 3 aprilie și se încheie duminică, 10 aprilie 2016.

Vă dorim tuturor o Săptămână a Spiritualității care să vă apropie de Cristos și care să trezească în sufletele voastre o mai mare prețuire pentru Creație și Creator! Cristos înviat să păstreze bucuria în inima voastră!