Cu siguranță că fiecare dintre noi își amintește cu drag de prima zi de școală, în care dintr-o dată ne transformam în oameni mari, cu responsabilități și teme serioase dezbătute în cercurile de prieteni. Pentru toți, prima zi de școală însemna ghiozdan și caiete noi, manuale frumos îngrijite și penarul din care nu lipsea nimic. Tot prima zi de școală era ocazia deosebită să îmbrăcăm straie alese: fie uniforma școlară, fie cele mai frumoase hăinuțe care se aflau în garderoba noastră.

Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași împreună cu Centrul Misionar Diecezan organizează campania:

CROITORI DE VIITOR

Împreună suntem ambasadori ai educației!

Această campanie se va desfășura în perioada 15 aprilie-30 iunie 2016 în parteneriat cu Acțiunea Catolică Nocera Inferiore Sarno din Italia (cu care suntem înfrățiți din anul 2012). Campania are ca scop strângerea de fonduri pentru 80 de copii din Bakaka, Kenya cărora dorim să le oferim uniforme pentru a putea frecventa cursurile. Încurajăm asociațiile locale să răspundă invitației și să implice întreaga comunitate în activitățile propuse pentru a veni în sprijinul acestor copii.

Ne propunem să sprijinim Centrul Misionar Diecezan, organismul Diecezei de Iași ce se ocupă cu activitatea misionară, în munca sa de evanghelizare și de susținere a activităților umanitar-caritative pe care le desfășoară. Știm că preoții din aceste zone se confruntă zilnic cu sărăcia și neajunsurile: copiii care nu au parte de hrană, apă, îmbrăcăminte sau educație pentru că trăiesc într-o zonă deșertică; nedreptățile sociale generate de mentalitatea tribală; violența și luptele de clan întreținute de lipsa cunoașterii lui Dumnezeu și a iubirii față de aproapele.

Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” alături de Centrul Misionar Diecezan vor fi prezenți la cele două evenimente organizate de către Oficiul pentru Pastorația Tineretului: Ziua Tineretului ce va avea loc în parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești și Sărbătoarea Copiilor ce se va desfășura în parohia „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Nicolae Bălcescu. Vă așteptăm la standul AC Iași cu surprize!

Mai multe detalii și propuneri de activități găsiți în anexă.

Vă rugăm să ne trimiteți fotografii, anunțuri și articole de la toate activitățile pe care le desfășurați la adresa de email: media@www.aciasi.ro pentru a le posta pe site-ul www.aciasi.ro . Pe parcursul campaniei administratorul asociației, Lia Pușcașu este disponibilă pentru a colecta fondurile strânse (date de contact 0742 278 648, lia_puscasu@yahoo.com).

Vă mulțumim pentru activitatea pe care o desfășurați în slujba Bisericii și a aproapelui! Bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze cu iubirea sa milostivă!

Africa-Nocera 2016 model 03 (707x1000)